Hjem > H > Hvorfor Trykk Impregnerer Vi Trevirke?

Hvorfor Trykk impregnerer vi trevirke?

Trykkimpregnert trevirke har betydelig lengre levetid enn uimpregnert trevirke. Trykkimpregnert trevirke er beskyttet mot råte- og insektangrep og har betydelig lengre levetid enn uimpregnert trevirke.

Les mer

Tilsvarende, hvor lenge varer terrasse?

Jo mer værhardt den står og jo mer den brukes, jo oftere bør den etterbehandles. SINTEF Byggforsks Byggdetaljblad «Intervaller for vedlikehold og utskiftning av bygningsdeler» sier at oljete terrassebord bør vedlikeholdes etter ett, to eller tre år. Hvor lenge må man vente med å male impregnert? - Nytt, trykkimpregnert treverk må tørke et par måneder i sommer og sol, før det er tørt nok til å behandles med maling, sier Mette Dahl, markedskonsulent hos Nordsjø i en pressemelding. For dersom treverket ikke er ordentlig tørt, vil malingen flasse av med en gang, og du må gjøre dobbelt arbeid.

Dessuten, hvor lenge varer trykkimpregnert?

En tommelfingerregel er at korrekt trykkimpregnert treverk har en utendørs levetid på 20–25 år. Dette forutsetter imidlertid at treverket er NTR-merket. Hvis det ikke er det, er kvaliteten vanligvis for dårlig. Hva er royalimpregnert? Royalimpregnert trevirke er trevirke som er behandlet med en kombinasjon av trykkimpregnering med vannløste midler, vanligvis kobbersalter, og en etterfølgende oljebehandling der trelasten kokes i olje under vakuum. Det gir en trelast som er innoljet på alle sider, og på den måten får vannavvisende egenskaper.

Hvorfor kan ikke Gran Trykkimpregneres?

Gran egner seg generelt bedre til utendørs bruk, for eksempel som kledning, enn furu, fordi treet har en lukket cellestruktur. Derfor er det også vanskeligere å impregnere. Det kan likevel trykkimpregneres, hvis treet ikke er over 25 mm tykt. Hvor lenge varer terrassebord? 20-30 år er forventet levetid når du bruker materialene riktig.

Dessuten, når behandle ny terrasse?

Har du bygget ny terrasse, bør terrassegulvet behandles så snart materialene har tørket. Nye, impregnerte materialer må få tørke opp før behandling, det tar 4–6 uker, avhengig av været. Spør gjerne din byggevarehandel om hvor lenge materialene har ligget til tørk. Hva er best olje eller beise terrassen? Olje har kortere holdbarhet enn beis. Med oljebehandling skal man helst gå over terrassen flere ganger i sesongen for å beskytte treverket optimalt. Til gjengjeld trekker olje bedre inn i treverket og gir en helt annen finish/glød sammenlignet med beis. Resultatet blir mer «naturlig».

Skal trykkimpregnert kledning grunnes?

Trykkimpregnert treverk skal behandles på samme måte som ubehandlet tre. Når det er tørt skal man påføre både grunning og toppstrøk slik som ellers er vanlig ved utvendig arbeid.

By Santa Militello

Hvordan male trykkimpregnert? :: Kan to personer høre på Spotify samtidig?
Nyttige lenker