Hjem > H > Hva Er Riktig Måle Temperatur?

Hva er riktig måle temperatur?

Normal kroppstemperatur kan variere fra 37,1°C målt i endetarmen til 36,6°C målt i øret og 36,4°C hvis man måler i munnen. Det betyr at skal du måle kroppstemperatur i munnen må du legge til ca. 0,5°C på den temperaturen du får.

Les mer

Så, hvordan funker temperaturmåler?

Kvikksølvtermometer: Den enkleste typen av termometer er tynne glassrør med en boble nederst. I boblen er det kvikksølv. Når temperaturen går opp, utvider kvikksølvet seg, og stiger oppover røret. Vi kan da lese av temperaturen ved å måle hvor langt opp kvikksølvet kommer. Og et annet spørsmål, hva er det i termometer? Termometere kan inneholde petroleumsdestillater, alkohol eller kvikksølv. Termometer til bad, rom, steking, akvarier eller utendørs bruk inneholder vanligvis petroleumsdestillater, tilsatt farge. Utetermometer som kan måle ekstremt lave temperaturer kan inneholde alkohol.

Hvilken Febermåler er best?

I vår test av febertermometere har vi kåret Braun Thermoscan 7 IRT 6520 til best i test. Dette er et veldig brukervennlig febertermometer som ikke bare har et tydelig display, men også en fargeindikator. Det kan dessuten stilles inn for tre forskjellige aldersintervaller, noe som er en veldig smart funksjon. Så, er 37.5 feber hos voksne? Feber vil si kroppstemperatur på 38°C eller høyere målt i endetarmen.

Kan 37 5 være feber?

Feber defineres som kroppstemperatur målt til over 38 °C. Hos barn regnes temperatur over 37,5 °C om morgenen som forhøyet. Feber er ofte en god indikator på om man har en infeksjon i kroppen, men ikke alltid. Hvor mange grader skal man legge til i munnen? Målingene er vist å være mer unøyaktige enn målinger i endetarmen. Måles temperaturen i munnen, ligger verdiene ca 1/2 grad under verdiene fra endetarmen.

Du kan også spørre skal man plusse på en halv grad?

Et øretermometer viser omtrent 0,5 grader for lite, så man må legge en halv grad til måleresultatet. En målt temperatur på for eksempel 37,5 grader betyr altså at den faktiske kroppstemperaturen er ca 38,0 grader, noe som vil si at barnet har feber. Hvordan bruke termometer i munnen? Ved måling av temperatur i munnen setter man termometeret bak under tungen. Munnen skal holdes lukket under målingen.

I forhold til dette, hvordan måle feber under armen?

Å ta temperaturen under armen er ikke en sikker måte å måle feberen på. Mange barn og voksne kvier seg for å måle temperaturen i baken. Et lettvint alternativ er å legge termometeret i armhulen og legge til en halv grad.

By Costanza

Hvordan bruke kvikksølv termometer? :: Hvorfor blir mobilen din raskere utladet når du er langt fra en basestasjon?
Nyttige lenker