Hjem > H > Hva Betyr Spoofing?

Hva betyr spoofing?

Spoofing er en teknikk som gjør at svindlere kan utgi seg for å kontakte deg fra et norsk nummer eller en trygg IP-adresse. For å utføre spoofing på telefon bruker svindlerne en programvare som maskerer det originale nummeret de ringer fra.

Les mer

Deretter, kan man blokkere et mobilnummer?

Slik blokkerer du et lagret nummer

Berør og hold nede nummeret du vil blokkere. Trykk på Blokkér nummeret, og trykk deretter på BLOKKÉR. Anrop og tekstmeldinger fra dette nummeret blokkeres.
Deretter, hvordan blokkere tekstmeldinger? Dette må du gjøre for å blokkere en kontakt:

  1. Åpne tekstmeldingen fra mottakeren du ønsker å blokker. Klikk på navnet øverst i samtalen. Deretter klikker du på info-ikonet.
  2. Nå trykker du på navnet eller telefonnummeret for å se kontaktinformasjonen for vedkommende.
  3. Deretter trykker du på Blokker og Blokker kontakt.

Også, kan man blokkere noen på mail?

Blokkér en e-postadresse

Åpne e-posten. øverst til høyre. Klikk på Blokkér [avsender]. Hvis du har blokkert noen ved en feil, kan du oppheve blokkeringen ved å følge de samme trinnene.
Hva skal man gjøre hvis man blir svindlet? Dette kan du enten gjøre på et politikammer eller via deres nettsider www.politiet.no. Hvis du har en mistanke om hvem svindler er eller hvordan svindelen har skjedd, er det viktig å opplyse om dette til politiet.

Følgelig, hvordan unngå å bli svindlet?

Slik unngår eller avdekker du denne typen svindel:

  1. Gi aldri fra deg sensitiv informasjon via e-post eller telefon.
  2. Opprett SMS-varsel for kortbetalinger over en viss størrelse (koster 1 krone pr.
  3. Sjekk transaksjonsoversikten/kontoutskriften i blant for å få oppdaget eventuell ukjente belastninger tidligst mulig.
Hva gjør man om man har blitt svindlet? Både banken og kortselskapet kan kanskje hjelpe deg. Disse har nemlig klare regler å forholde seg til. Hovedregelen er at dersom kunden ikke har godkjent pengeoverføringen eller ikke har fått det hun/han betalte for, så skal pengene betales tilbake.

Hvem ringer fra 9 sifret nummer?

Det er nå vanlig at det dukker opp både 9 og 10 sifre etter den norske landskoden +47. - Når disse svindlerne nå benytter +47 nummer etterfølgt av ni eller ti siffer viser det at svindlerne har endret fremgangsmåte med formål om å lure flere. Kan telefonnummer misbrukes? Spoofing. Det finnes tjenester som gjør det mulig å vise et manipulert telefonnummer ved et anrop eller en melding. Slik manipulasjon kalles spoofing. Formålet med spoofing er å få anropet til å se ut som det kommer fra noen andre enn det faktisk gjør.

Angående dette, er det farlig å svare skjult nummer?

Blir du oppringt av et skjult eller ukjent nummer er det ikke noe farlig å svare på samtalen. – Det er mange som tror at de kan takseres med høye priser hvis de svarer på feil anrop. Det er en myte. Det koster deg aldri noe å motta anrop uansett hvor det er fra, forteller Lunde.

By Hodess Camallea

Kan man anmelde svindel? :: Hvordan finne ut hvem som eier et nummer?
Nyttige lenker