Hjem > K > Kan Man Vaske Bort Heksesot?

Kan man vaske bort heksesot?

Hver vinter rammes flere norske hjem av heksesot, et sort klebrig belegg på tak, vegger og møbler. Hvorfor heksesot oppstår er omstridt, men uansett årsak kan det være enkelt å fjerne! - Spray Plumbo Rengjøring Fettløser på en mikrofiberklut og tørk det vekk, sier Helge Christiansen.

Les mer

Hvordan bli kvitt heksesot?

For å bli kvitt heksesot må du kjenne årsaken til at det oppstår. Det hjelper ikke å bare male over eller vaske, da vil problemet etter all sannsynlighet komme tilbake. Bedring av ventilasjon er nødvendig for å bli kvitt heksesoten for godt. Det kan være vanskelig å fjerne, men forsøk å rengjør med fettløsende vask. Hvordan vaske bort sot fra vegger? Slik fjerner du sot

  1. Vask de utsatte områdene med husvask og etterskyll med filler fuktet i rent vann. Det er viktig å skylle etter med rent vann for å få bort rester av rengjøringsmiddel i underlaget.
  2. Bruk deretter sperregrunn for å hindre at soten trenger gjennom malingen.
  3. Avslutt med to strøk maling.

Derav, hva er årsaken til heksesot?

Årsaken til heksesot er ikke den du tror.

Duftlys, stearinlys, vedfyring, dårlig ventilasjon og dieseleksos fra utelufta kan gi sot inne i boligen. Over varmekilder og kuldebroer oppstår det også sverteavsetninger over tid. Vi skiller mellom vanlig sot og heksesot.
Tilsvarende, hvordan vaske vekk sot i tak? Eksempler kan være Jif Allrent eller Ajax Original Allrengjøring. Ikke bruk Zalo eller grønnsåpe. Begge disse må skylles vekk med mye vann, og det er det vanskelig å få gjort i taket. Er soten klebrig, og minner om heksesot, kan den vaskes vekk med et fettløsende middel, for eksempel Plumbo fettløser på sprayflaske.

Hvordan bli kvitt skjolder i taket?

Flekker i taket? Før du går løs med vann og såpe bør du teste et mindre synlig område av taket for å unngå skjolder du ikke får vekk. Lette flekker kan fjernes med en lett fuktet mikrofiberklut og rent vant. Tørk over med en tørr klut i etterkant. Hvordan vaske takplater? Vask først med en mopp fuktet med vann og rengjøringsmiddel. Dra deretter over med en ny mopp med kun vann eller tørk direkte kun med tørrmopp. Vær gjerne 2 når dere vasker taket. Dra ikke moppen frem og tilbake – for da vil du få skjolder.

Følgelig, hvordan fjerner man sot?

Har du tent i peisen eller er du familiens grillsjef?Sot og aske setter stygge flekker men er lette å fjerne med Sitronsåpe og Sitronrens.

  1. Legg plagget i varmt vann, for ull – bruk lunkent vann.
  2. Gni med Sitronsåpe til flekken er borte.
Og et annet spørsmål, hvordan vaske strietapet? På tekstiltapet skal du ikke bruke vann når du rengjør. Støvsug i trådenes lengderetning først. Deretter kan du fjerne eventuelle fettflekker med talkum eller potetmel. Påfør, vent litt og børst av i trådenes lengderetning.

Dessuten, kan man male over sot?

Dersom du først har fått heksesot i boligen din, må du male over. Før du maler, må du rengjøre flatene grundig.

By Spevek Zarillo

Hvordan vaske paviljong tak? :: Hvordan lukke PC uten at den slår seg av?
Nyttige lenker