Hjem > H > Hva Betyr Det Å Estimere?

Hva betyr det å estimere?

Estimere er å akte eller sette pris på. Ordet brukes også om å gjøre et estimat.

Les mer

Folk spør også hvordan estimere kostnader?

Estimeringsmetoder. Den mest nøyaktige måten å estimere kostnader på er å ta utgangspunkt i detaljerte tegninger og gjøre uavhengig anslag for kostnadene for hver enkelt arbeidsoppgave. Dette er en omfattende og tidkrevende prosess som ikke kan benyttes for de tidligste estimatene. Hva betyr ordet estimat? Estimat er et anslag av en ukjent størrelse på bakgrunn av innsamlet datamateriale. Å beregne slike anslag kalles estimering.

Og et annet spørsmål, hva er kostnadsramme?

Kostnadsrammen angir hvor mye beslutningstakerne har satt av for å finansiere prosjektet1. Denne størrelsen inneholder en usikkerhetsavsetning. Det forventes ikke at usikkerhetsavsetningen skal gå med i prosjektet. Tilsvarende, hva er usikkerhetsavsetning? Usikkerhetsavsetningen fremkommer som følge av at det er stor differanse mellom nedre og øvre anslag for kostnadselementer og for konsekvenser av usikkerheter og hendelser, det vil si at det er stor usikkerhet i anslagene.

Tilsvarende, hva er indirekte faste kostnader?

Ved siden av skillet faste/variable har man ved produksjon av flere varer i samme bedrift også et skille mellom direkte og indirekte kostnader. Direkte kostnader kan uten videre føres tilbake på et bestemt produkt, mens de indirekte kostnadene er felles for flere produkter og må fordeles etter et eller annet prinsipp. Hva er regnskapsestimater? Pkt 12 (a): "Et regnskapsestimat er et pengebeløpet som er målt i samsvar med kravene i det gjeldende rammeverket for finansiell rapportering, der måling er gjenstand for estimeringsusikkerhet."

Du kan også spørre hva er en forventningsrett estimator?

Dersom en estimator gir den forventede verdien til en variabel, det vil si at E ( θ ^ ) = θ , kalles estimatoren forventningsrett. I forhold til dette, hvem bestemmer størrelsen på en usikkerhetsavsetning i et prosjekt? Usikkerhetsavsetningen (UA) styres på strategisk nivå, og utøvende etat må søke om tilgang etter behov i samsvar med forhåndsdefinerte kriterier/retningslinjer.

I forhold til dette, hva menes med indirekte kostnader?

Indirekte kostnader (overhead) er kostnader som påløper i forbindelse med prosjektet, men som ikke kan tilskrives direkte til prosjektet, f. eks. husleie, strømutgifter, generelle administrasjonskostnader, generelle driftskostnader osv.

By Bussey Hilling

Hvordan regne ut Differansekostnad? :: Hvordan bli aleneforsørger?
Nyttige lenker