Hjem > H > Hva Betyr Målestokk 1 250?

Hva betyr målestokk 1 250?

Målestokken angir hva en måleenhet på for eksempel kartet svarer til i terrenget. 4 cm på kartet er 25000 · 4 cm i terrenget (25000 · 4 cm = 100000 cm = 1000m = 1 km). Eller mer generelt: 1 bestemt måleenhet på kartet er 25000 slike måleenheter i terrenget.

Les mer

Dessuten, hvor finner jeg tomtegrensen?

Dersom man er usikker på hvor tomta stopper og naboens tomt starter, bør man finne og sjekke tomtegrensene. Den enkleste måten er å søke opp eiendommen på et kart og så se i terrenget etter grensemerker. Hvis man ikke finner noen grensemerker, kan man be kommunen om å foreta en oppmålingsforretning. Hvordan få tak i situasjonskart? Situasjonskart kan ofte hentes gratis ved selvbetjening i kommunens karttjenester, det kan også være mulig å få en kundebehandler/saksbehandler fra kommunen til å sende deg dette på epost om du kontakter til kommunen. Det er kommuner som krever at du bestiller dette elektronisk mot betaling.

Og et annet spørsmål, hva er et situasjonskart?

Et situasjonskart er et kart over eiendommen din som viser både bygninger og de nærmeste omgivelser. Du trenger et situasjonskart hvis du skal søke kommunen om å bygge, rive eller endre noe på eiendommen din. Du skal bruke situasjonskartet til å tegne inn og målsette det du skal bygge, rive eller endre. Hvordan tegne høydeprofil? Gå til norgeskart.no, og klikk på menyen oppe til venstre. Klikk deretter på Lag høydeprofil. 2). Klikk på Tegne høydeprofil.

Hvor kan man kjøpe turkart?

Norske forhandlere av Kartverkets land- og sjøkart

  • Nautisk fritid: www.nautiskfritid.no / +47 401 44 410 / [email protected] / Risaleen 27, 0374 Oslo.
  • Allkopi NetPrint AS: www.allkopi.no / +47 228 06 700 / [email protected] / Luhrtoppen 2, 1470 Lørenskog.
Hvordan skrive ut i målestokk? Skalere et dokument for utskrift
  1. Velg Fil > Skriv ut.
  2. Klikk Størrelse, og velg ett av følgende alternativer: Tilpass. Skalerer små sider opp og store sider ned for å passe papiret. Reduser overdimensjonerte sider. Skalerer bare store sider til å passe papiret, og skriver ut små sider slik de er. Egendefinert størrelse.

Hva betyr 1 10000?

På et kart med målestokk 1:10000 er 1cm på kartet lik 10000cm = 100m i terrenget. Vi bruker deletegn for å uttrykke målestokken. Dersom målestokken er mindre enn 1 betyr det at modellen er mindre enn virkeligheten. Hva er et oppriss? Et oppriss (også kalt profil) er en del av en linjetegning av et skip, og viser lengdesnitt av skroget med baugen mot høyre.

Hva er et snitt tegning?

Snittegning er innenfor byggfag og arkitektur en tegning som gjengir en tenkt bildeplan gjennom en bygning eller en del av en bygning. Snittegninger i ulike målestokker brukes, i likhet med plantegninger, som arbeidstegninger ved utførelsen av byggearbeider.

By Rusty Mauter

Hvorfor er det nyttig å fremstille data i tabeller og diagrammer? :: Hvordan tegne inn på situasjonskart?
Nyttige lenker