Hjem > E > Er Koding Vanskelig?

Er koding vanskelig?

Etter at du er godt kjent med et par programmeringsspråk, så er det ikke så vanskelig å lære ett til. Programmeringsspråk er stort sett like, bare med litt andre navn og en litt annerledes måte å skrive på. Bøker er undervurdert. Å lære seg å programmering fra ei ordentlig bok er ekstremt nyttig.

Les mer

Hvordan fungere programmering?

Programmering går ut på å sette opp en serie instrukser som styrer maskinen og som avgjør hvordan den skal reagere på inndata, inntastinger, musebevegelser og annet. Metodene for å sette opp disse instruksene avhenger av hva slags maskin man skal programmere. Hva er poenget med programmering? Det finst mange årsaker til at vi programmerer. Datamaskiner utfører komplekse og repeterande oppgåver mykje meir effektivt enn menneske. I tillegg kan datamaskiner jobbe døgnet rundt. Med andre ord kan programmering brukast for å effektivisere arbeidslivet og i tillegg kunne bidra til å gjere jobbar mindre belastande.

Du kan også spørre hva er programmering i skolen?

Programmering handler om å lage koder som kan forstås av en datamaskin. Å gi elevene grunnleggende ferdigheter i programmering er med på å forberede dem til framtidig arbeidsliv og samfunnsliv. Derav, er programmering og koding det samme? Koding, selve det å taste inn et dataprogram, er bare en liten del av programmeringen. Viktigere er algoritmisk tenkning, måten en må tenke på for å oversette et problem uttrykt i ord til en logisk rekke av operasjoner som kan kodes inn i en datamaskin.

Ta dette i betraktning, hva er forskjellen på koding og programmering?

Begrepet programmering kan også omfatte prosessen med å strukturere oppgaven som skal løses og dele den opp i mindre biter som til slutt kan løses ved hjelp av de funksjonene som finnes i et programmeringsspråk. Selve prosessen med å skrive programmet kalles ofte for koding. Så, hvor mye tjener man som programmerer? Gjennomsnittlig årslønn for en norsk utvikler er 720.000 kroner. Startlønnen for ferske utviklere er i snitt på 530.000 kroner, men den stiger raskt. Utviklere med 5-9 års erfaring tjener i snitt 740.000 i året, mens de med 10-14 års erfaring i snitt tjener 824.000.

Og et annet spørsmål, hvordan bli god i koding?

Den viktigste faktoren for å lære programmering raskt er at man bruker programmeringsspråket aktivt ved å løse problemer, sette opp enkle scripts, og prøve å finne feil eller bidra til andre sin kode. Du kommer ikke til å bli noen god koder om du leser tre bøker fra perm til perm uten å faktisk kode noe! Hva skal til for å bli programmerer? Hvis du er mer interessert i å programmere noe fra bunn, f. eks et dataspill eller en app eller noe annet datateknisk, så bør du nok ta en høyere utdanning enn videregående skole, altså en utdanning på universitet/høgskole etter videregående. For veldig mange av programmerer-jobbene, så er dette veien å gå.

Tilsvarende, hvorfor lære at programmere?

Programmering gir mulighet for å knytte teori opp mot en praktisk kontekst der elevene skaper teknologi. Programmering utfordrer elevene med ulike problemstillinger som krever kritisk tenkning og resonnering.

By Yarvis Garciaroque

Hvorfor lære om koding? :: Hvorfor jailbreak Iphone?
Nyttige lenker