Hjem > H > Hva Er Forskjellen På Primær Og Sekundærkilder?

Hva er forskjellen på primær og sekundærkilder?

Primærkilder er det originale materialet, for eksempel dokumenter, brev og bilder, som historikeren baserer sin kunnskap på. Sekundærkilder er tolkninger av primærkilder, for eksempel historikerens fortelling.

Les mer

Hvordan skrive en referanse?

Når du refererer litteratur eller tekster som brukes i oppgaven din kan det gjøres på følgende måte: Referansen skal ha navnet på forfatteren/opphavsperson/institusjon først, deretter følger tittel i kursiv, hvor den er trykket, årstall og til slutt eventuelt sidetall. Man kan også spørre hvordan skrive wikipedia som kilde? De fleste kildehenvisningsstiler vil sannsynligvis kreve artikkelens lenke. Hvis det krever at den er kort kan du bare inkludere Wikipedia-adressen (f. eks. http://no.wikipedia.org/ for en norsk artikkel) fordi adressen til artikkelen kan bli hentet fra artikkelens tittel.

Man kan også spørre hvordan skriver man kilder fra en bok?

Når du setter opp bøker på litteraturlista, begynner du med etternavnet på forfatteren. Så kommer fornavn (bare initial), utgivelsesår, boktittel, utgivelsessted og forlag. Dessuten, hvordan føre kilder i løpende tekst? Referanser i teksten. I teksten plasserer du referansene dine i parenteser, med etternavn på forfatteren(e), årstall og eventuelt sidetall, slik: (Fangen 2010: 72). Forfatteren er her Fangen, årstallet 2010 er det årstallet denne utgaven av boka ble gitt ut, og sidetallet referansen viser til er 72.

I forhold til dette, hvordan henvise til kilder i løpende tekst?

Mange lurer på hvordan de skal vise til kilder i løpende tekst. I referansestilen APA skal man oppgi forfatters etternavn og årstall for utgivelsen når man henviser til kilden i løpende tekst. Man kan også spørre hvordan sette opp referanser på cv? Når du skriver opp referanser på CV-en, bør du nevne referansen med navn og etternavn. I tillegg oppgir du navnet på bedriften og stillingen som gjelder for referansen.

Hvordan referere til to kilder i samme setning?

Dersom du bruker flere kilder i samme setning, kan disse settes i samme parentes dersom du skiller dem med semikolon. Kildene skal stå i alfabetisk rekkefølge. Hvis man viser til flere verk hvor flere forfattere har samme etternavn, bør man bruke initialer for å skille mellom disse. Hvordan referere til en nettside? Nettside

  1. I TEKSTEN:
  2. I LITTERATURLISTA: Merk deg at tittelen på nettsider ikkje skal skrivast i kursiv. Nettside med personleg forfattar: Ellingsen, B. (
  3. I ENDNOTE: Vel «Web page». Fyll ut felt for Author, Year, Title, Last update date (fyllast inn dersom publiseringssdato er oppgitt i tillegg til publiseringsår), evt.

Ta dette i betraktning, hvordan referere til deler av et sitat?

Du klipper og limer deler av et avsnitt, legger det inn i hermetegn og skriver hvor sitatet er hentet fra i parentes bak eller i en fotnote.

By Wesle

Hvordan skrive god mail? :: Når skal sitater i kursiv?
Nyttige lenker