Hjem > N > Når Skal Sitater I Kursiv?

Når skal sitater i kursiv?

Når du siterer tekster som ikke har forfatter skal du bruke de første ordene i referanselisten (normalt tittelen) og årstallet. Bruk doble hermetegn når du siterer en artikkel eller kapittel. Bruk kursiv når du siterer til bøker, brosjyre, rapporter, tidsskrift eller lignende.

Les mer

Hvordan skrive kilder uten dato?

Hva gjør jeg når årstall mangler?

  1. skrive u.å. ( uten år) i stedet for årstallet. Skriver du på engelsk bruker du forkortelsen n.d. (no date)
  2. sette skarpe klammer rundt årstallet dersom du vet helt sikkert når kilden er utgitt/publisert.
  3. bruke skarpe klammer og spørsmålstegn for å vise at året som er oppgitt er usikkert.
Hvordan sette opp kilder? Slik oppgir du kilder i selve teksten
  1. Forfatterens navn (etternavn er nok)
  2. Året teksten ble gitt ut.
  3. Sidetall (I tekster hentet fra nettet skal du bare oppgi forfatterens etternavn og årstallet i selve teksten.)

Tilsvarende, hvilken referansestil?

Det finnes mange ulike måter å henvise fra kilden brukt i teksten til referanselisten. Dette kan for eksempel være stiler som i teksten oppgir forfatter og årstall, fotnoter eller et nummer for referansen. Hvilken stil du skal bruke er avhengig av faget du studerer. Hvordan skille mellom like kilder? Dersom du bruker flere kilder i samme setning kan disse settes i samme parentes, og du skiller dem med semikolon. Ulike forfattere: Kildene skal stå i alfabetisk rekkefølge.

Hvordan sitere lange sitat?

Langt sitat (40 ord eller meir):

Når du brukar direkte sitat på 40 ord eller meir, skal du ikkje bruke sitatteikn. I staden skal du starte sitatet på ei ny linje, det skal skrivast med innrykk, og gjerne også med ei blank linje før og etter sitatet.
Hvordan sitere lengre sitat? Er sitatet på opp til tre linjer, skal det stå i anførselstegn. Er det lengre, skal det stå som eget avsnitt og med innrykk. Ved både kort og langt sitat skal referanse gis.

Tilsvarende, hvordan referere til sangtekst?

Du må innhente skriftlig tillatelse fra opphavsmannen hvis du vil bruke hele tekster, som for eksempel dikt og sangtekster i oppgaven din. Unntaket er hvis det er gått mer enn 70 år siden opphavsmannens død. Kildekritikk kan, i følge Store Norske Leksikon, defineres som "kritisk behandling av kilder". Deretter, hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder? Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

Dessuten, hvordan skrive kilder uten forfatter?

Format: [referansenr] Institusjon. «Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). Eks.

By Zebadiah Firoozbakht

Hva er forskjellen på primær og sekundærkilder? :: Hvordan skrive brøk på iPad?
Nyttige lenker