Hjem > H > Hva Er Litteratur Enkelt Forklart?

Hva er litteratur enkelt forklart?

I en vid forståelse av litteratur er det alle menneskelige ytringer som har manifest seg som tekst og ikke nødvendigvis utgitt på et forlag; dikt, roman, sakprosa, manuskripter for film og TV, vandrehistorier, eventyr, og lignende.

Les mer

Kan man bruke en Istedenfor man?

Enkelte mente for noen tiår siden at man burde forkastes på norsk fordi det kommer fra tysk. En var ordet som nordmenn burde bruke (1). Man og en er imidlertid ikke helt overlappende – man har mer begrenset bruk enn en. Man kan nemlig bare være subjekt og har ingen genitivsform. Folk spør også hva er språklig demper? Språklige dempere kan være nyttige for eksempel i partier av teksten der du vil uttrykke undring, være forsiktig eller stille spørsmål, eller der du refererer kilder som du er usikker på, for eksempel: «Det er nok slik at det blir skolerevy i år.» En fare ved å bruke språklige dempere kan være at utsagnet blir for

Hvordan starte en akademisk setning?

Den akademiske avhandlingen

En innledning begynner gjerne med et generelt utsagn som gir uttrykk for hva teksten skal handle om, og fortsetter med en presisering av hvordan saken skal belyses. En hoveddel skal fremstille de viktigste ideene i teksten. Den består gjerne av flere kapitler som er inndelt i flere avsnitt.
Hva er hovedregelen for setningsoppbygging i norsk? I norske utsagnssetninger er som regel ordstillingen subjekt – verb – objekt. Eksempel: Kari skrev brevet. Man sier derfor at norsk er et SVO-språk. Spørresetninger i norsk har vanligvis rekkefølgen verb – subjekt – objekt.

Hvordan finner man leddsetning?

leddsetningLeddsetning

Eksempel 2:

  1. Helsetning: Per sa at Kari lo da han datt.
  2. Leddsetning: at Kari lo da han datt.
  3. Leddsetning: da han datt.
  4. Setningsrest: Per sa.
Når setninger?
Etterpå (adverb):Hun skal løpe, og etterpå skal hun trene styrke.
Når (subjunksjon):Hun skal trene styrke når hun har løpt.
Etter at-setning på første plass:Etter at hun har løpt, skal hun trene styrke.
Når-setning på første plass:Når hun har løpt, skal hun trene styrke.

Følgelig, hva er en fakta tekst?

En fagtekst er en informativ tekst som forteller om noe virkelig. Den vil være ryddig oppbygget og ha god struktur. Man vil finne mange sitater og referanser til eksperter og deres arbeid og teksten vil være faktabasert. Man finner ofte fagtekster i lærebøker. Deretter, hvordan begynne å skrive? Begynn gjerne å skrive om det du syns er gøy. Skriv gjerne bare litt om gangen. Hvis du tar pauser FØR du har skrevet deg helt tom, er det lettere å ta opp igjen tråden. Presenter gjerne teksten din for andre, for eksempel i skrivegrupper, og be om tilbakemeldinger selv om du ikke er helt fornøyd enda.

Hvordan skrive en god fagartikkel?

En fagartikkel tar for seg fagstoff om et emne, og i en slik tekst kan du legge vekt på å utforske, beskrive og å presentere informasjon, fakta og kunnskap. Dine egne meninger om emnet holder du for deg selv, men du må gjerne trekke inn noe andre har sagt eller skrevet om temaet.

By Burrill Steinkraus

Hva er en brøkstrek? :: Hvordan skrive en bra setning?
Nyttige lenker