Hjem > H > Hva Skjer Hvis Kjøper Ikke Godkjenner Salgsmelding?

Hva skjer hvis kjøper ikke godkjenner salgsmelding?

Hvis kjøper ikke godkjenner salgsmeldingen i nettløsningen, vil selger fortsatt stå som ansvarlig for bilen. Dermed vil alle fremtidige krav knyttet til bilen gå til deg.

Les mer

Hvordan fraskrive seg ansvar ved salg av bil?

Dette gjøres ved at kjøper skriver følgende i et eget felt i kontrakten: «Kjøper fraskriver seg retten til å gjøre mangel gjeldende etter kjøpsloven § 19». Slik ser punktet i kontrakten fra Forbrukerrådet ut. Skriver kjøper under på dette, blir prosessen etter salget langt mer forutsigbar. Når kan jeg heve bilkjøpet? En forutsetning for heving, er at gjenstanden kan leveres tilbake til selgeren i vesentlig samme stand og mengde som ved leveringstidspunktet. Dette vil i utgangspunktet vanskelig å la seg gjøre hvis man har brukt bilen og hatt vesentlig nytte av den. Dette løses i praksis ved at selger kan kreve et rimelig vederlag.

Når bilen selges som den er?

Ved salg av bruktbil, er det vanlig å ta forbehold om at bilen selges «som den er» eller «som forevist». Det betyr at kjøperen i utgangspunktet aksepterer bilen i den tilstanden den er, og med de feil og mangler den har. Hvordan betale ved kjøp av bruktbil? Kjøp og salg av bruktbil - formalitetene

  1. Se også:
  2. Nettbank: Betaling i nettbank brukes av mange.
  3. Vipps: Dette er den mest praktiske overføringsformen.
  4. Bankremisse: Et annet alternativ er å ta med en bankremisse på kjøpesummen.

Folk spør også hvordan selge bil med billån?

Hvis du som selger ikke skal betale ned et lån og kjøperen betaler uten lån, kan dere sette dere ned og ta oppgjøret direkte i nettbanken samtidig som dere gjennomfører omregistreringen. Hvis kjøper skal betale med et billån, må bilen være registrert på kjøper før banken kan betale ut pengene til deg som selger. Når slipper man å betale omregistrering? Omregistreringsavgiften trenger ikke være tapt av den grunn. Reglene er nemlig slik at dersom bilen omregistreres eller avskiltes senest to måneder etter registreringen, kan neste kjøper registrere bilen uten å betale avgift.

Hvor lang tid tar det å omregistrere bilen?

Etter betaling vil det ta 2-3 virkedager før omregistreringen er gjennomført. Du vil få vognkortet tilsendt i posten. Hva vil det si at omregistrering er fritatt? Reglene er nemlig slik at dersom bilen omregistreres eller avskiltes senest to måneder etter registreringen, kan neste kjøper registrere bilen uten å betale avgift. Du kan selge bilen «ferdig registrert» og på den måte dekke inn hele eller deler av omregistreringskostnaden.

Hvem kan hente ut skilt?

Hvis noen andre skal hente dem for deg, må du skrive en skriftlig fullmakt til den som skal hente de ut og legge ved kopi av din legitimasjon. I tillegg må den du gir fullmakt legitimere seg. Forsikring, EU kontroll og alt ellers må være i orden før skiltene blir levert ut.

By Manno Winnegan

Hvordan beregne verdien av et selskap? :: Hvordan avregistrere moped?
Nyttige lenker