Hjem > K > Kan Man Selge Enkeltmannsforetak?

Kan man selge enkeltmannsforetak?

Er det mulig å selge et enkeltpersonforetak? Siden et enkeltpersonforetak er knyttet til en fysisk person, kan ikke foretaket som sådan – med organisasjonsnummer og firmanavn – overdras til en ny eier.

Les mer

Angående dette, hvordan verdisette et firma?

Selskapsverdien representerer verdien av all finansiell kapital som er investert i virksomheten, dvs. Selskapsverdien = Aksjeverdien + selskapets nettogjeld («net debt»). Hvordan fungerer en emisjon? En emisjon kan kort beskrives som en utvidelse av selskapets egenkapital, som igjen fører til en økning i selskapets aksjekapital. Som selskap søker du å kunne få inn mer penger, gjennom å trykke opp nye aksjer som investorene kan kjøpe og igjen da øke selskapets egenkapital.

Deretter, hvordan vurdere en aksje?

Et godt utgangspunkt for vekst i aksjekursen er at selskapet og inntjeningen vokser. Det viktigste kriteriet er EPS, altså overskudd per aksje. Dette gir ofte en klar indikasjon på hvordan selskapet gjør det. Jeg ser også på veksten i omsetningen, både på kort sikt og på litt lengre sikt. I forhold til dette, hva er en lav p e? Her er 8 ting alle investorer bør vite om P/E. Jo lavere P/E, jo lavere er inngangsbilletten for å ta del i selskapets fortjeneste. For eksempel, hvis aksjen koster 10 kr og fortjenesten per aksje er 1 kr, blir P/E = 10/1 = 10. Det betyr at markedet nå er villig til å betale 10 ganger så mye som selskapets fortjeneste.

Hvordan finne aksjenes pålydende?

Alle aksjene i et selskap skal ha samme pålydende verdi. Aksjenes pålydende verdi multiplisert med antall aksjer i selskapet utgjør selskapets aksjekapital. Ofte vil kursen på en aksje avvike fra det som er pålydende. Hva er en aksjekapital? Aksjekapitalen er summen av pålydende på samtlige aksjer i et aksjeselskap. Det beløp som betales for aksjene utgjør det totale aksjeinnskuddet. Hvor stor aksjekapitalen bør være vil avhenge av hvilket behov for kapital selskapet har. Aksjekapitalen skal være minimum 30 000 kroner.

Hvor mange aksjer er det i et aksjeselskap?

Det er ingen begrensninger i hvor mange som kan eie aksjer i et aksjeselskap. Aksjer kan eies av privatpersoner, juridiske personer og i sameie mellom flere. Utgangspunktet er at alle aksjer gir lik rett i selskapet, men unntak fra dette kan fremkomme av vedtektene. Hvordan regne ut diskonteringsrente? Generelt kan den diskonterte verdien (nåverdien) av et beløp x om n år skrives x/(1+r)n, der r er diskonteringsrenten. 1/(1+r) kalles gjerne diskonteringsfaktoren.

Tilsvarende, hva er høy gjeldsgrad?

Hva er høy gjeldsgrad? En gjeldsgrad på rundt 5 er normalt i Norge, men dette tilsvarer like fullt øvre grense av hva som blir anbefalt. Som en tommelfingerregel anbefales det en gjeldsgrad på 2,5. Altså to og en halv ganger din eller deres samlede årsinntekt.

By Rogozen Doran

Hvordan beregne hvor langt man har kjørt? :: Hvordan finner man markedsverdien til et aksjeselskap?
Nyttige lenker