Hjem > H > Hva Er Forskjell På Tankestrek Og Bindestrek?

Hva er forskjell på tankestrek og bindestrek?

Tankestreken (–) er lengre enn bindestreken (-) og må ikke blandes sammen med den. Tankestrek kan brukes ved innskudd og tilføyelse, med ett mellomrom («luft») på begge sider.

Les mer

Når bruker man Replikkstrek?

Replikkstrek eller sitatstrek er det samme som tankestrek (altså –), som er lengre enn bindestrek. Det skal være mellomrom mellom tegnet og replikken. Mange aviser bruker forresten anførselstegn ved ordrett gjengiving av utsagn, men replikkstrek når ordlyden er bearbeidet av journalisten. Hvordan få a med tødler? Om aksenttegn, apostrofer og anførselstegn

  1. trema, også kalt tødler, to prikker ved siden av hverandre over bokstaven, lages med TREMA eller ALT+0168.
  2. cirkumfleks, også kalt tak, møne eller hatt, en vinkel med spissen opp, en slags "v på hodet" over bokstaven, lages med SKIFT+TREMA eller ALT+0094.

Ta dette i betraktning, hvordan skrive et tall opphøyd?

Du kan raskt skrive opphøyd i andre (f. eks. x²) ved å trykke Alt + 2 (MacOS: Option + 2). Tastekombinasjonen fungerer også med tallene 0-9. Hvordan skrive æ? Så om du skriver på et tastatur uten Æ kan du likevel skrive bokstaven ved å holde tasten ALT nede og trykke 0198/0230 på det numeriske tastaturet, dersom du benytter Windows som operativsystem. Æ finnes også på USA-internasjonal-tastaturet og produseres ved å holde Alt Gr-tasten mens man trykker Z.

Hvor er apostrof på tastaturet?

Ved hjelp av tastaturet kan den typografisk korrekte apostrofen settes inn på følgende måte, avhengig av system: i Windows gjennom Alt + 0146. Folk spør også hvordan få tilnærmet lik? Det finnes regler for avrunding, slik at forskjellen mellom nøyaktig svar og overslaget ikke blir for stort. Fordi svaret ikke er nøyaktig, erstattes likhetstegnet med tegnet for tilnærmet lik ≈ .

Og et annet spørsmål, hvordan skriver man potenser på pc?

shift og dette tegnet ^ .. til venstre for min enter. Hvordan få tysk dobbelt s på Chromebook? Trykk på AltGr + s (som oftest).

Angående dette, hvordan henvise til lovverk?

Når du skal henvise til en lov, kan du bruke lovens korttittel eller forkortelse i henvisningsmerknaden. Det vil si at "lov om avslutning av avtaler, om fuldmagt og om ugyldige viljeserklæringer" ikke er en gyldig henvisning. Dette regnes som fritekst, som ikke er lov.

By Glanville

Hvordan få mobil på PC? :: Hvordan laste ned Netflix på Macbook Air?
Nyttige lenker