Hjem > H > Hva Er Egenskapene Til Karbondioksid?

Hva er egenskapene til karbondioksid?

Ved romtemperatur er karbondioksid en fargeløs gass med svak syrlig lukt og smak. Under –57 grader celsius (°C) kondenserer gassen til en væske som ved –78 °C fryser til et fast stoff, kalt tørris. Karbondioksid dannes ved forbrenning i kroppen til mennesker og dyr, og ved andre forbrenningsprosesser.

Les mer

Angående dette, er karbondioksid farlig?

Vanligvis er karbondioksid ikke giftig. Det absorberes fra cellene dine inn i blodet og derfra via lungene, men det er alltid til stede i hele kroppen din. Karbondioksid tjener viktige fysiologiske funksjoner. Når nivået stiger i blodet, stimulerer det impulsen til å puste. Derav, hvor mye har konsentrasjonen av co2 endret seg de siste 200 årene? Problemet oppstår når vi mennesker tilfører mer drivhusgasser til atmosfæren, raskere enn naturen kan ta opp de samme gassene. Da blir det rett og slett for varmt. På 200 år har innholdet i atmosfæren av den viktigste klimagassen, karbondioksid (CO2), økt med nesten 50 prosent.

Hvor høy er konsentrasjonen av CO2 i atmosfæren i dag?

Målingene i atmosfæren over Norge fra 2020 viser at årsmiddelverdien for CO2-konsentrasjonen i fjor var på hele 414,2 ppm (parts per million, milliondeler) på Zeppelin på Svalbard. Det er 2,3 ppm høyere enn i 2019. På Birkenes i Agder er konsentrasjonen 418,8 ppm, det er 2,7 ppm høyere enn året før. Du kan også spørre hvor høy er konsentrasjonen av co2 i atmosfæren i dag målt i prosent og i ppm? De tre store bestanddelene av luften, og dermed i jordens atmosfære, er nitrogen, oksygen og argon. Etter volum inneholder tørr luft rundt 78 % nitrogen, 21 % oksygen, 1 % argon, 0,04 % karbondioksid og små mengder av andre gasser.

Og et annet spørsmål, hvor mye er 1000 ppm?

Uttrykt i prosent er 1 ppm = 0,0001 %. Ppm og ppb er ikke internasjonalt godkjente forkortelser. Hva er grensa for maksimalt CO2 nivå i klasserommet? Nivået av CO2 måles med ppm (deler per million) og skal i Norge ikke overstige 1000 ppm. Den grenseverdien er det Folkehelseinstituttet som har satt.

Derav, hvor mye co2 slipper et menneske ut?

Hvert menneske på jorden puster altså årlig ut 0.4 tonn CO2. Samlet respirasjon fra hele verdens befolkning (0.4 tonn x 7.600.000.000) blir dermed 3.040.000.000 tonn, eller ganske nær 3 milliarder tonn CO2. Norge slipper totalt ut mellom 40 og 45 millioner tonn CO2. Ta dette i betraktning, hvordan sjekke luftkvalitet? Hvis du har mangel på ventilasjon og du mistenker at innemiljøet er for fuktig, vil du kunne sjekke det med et kombinert hygrometer/termometer som måler både luftfuktighet og temperatur.

Og et annet spørsmål, er luftfukter bra?

- Vi anbefaler ikke bruk av luftfuktere, sier rådgiver Rose Lyngra ved Astma- og Allergiforbundet (NAAF) til DinSide. Det er sånn at det som regel er nok fuktighet i norske hjem. Dersom luften kjennes tørr ut, kan det heller være på grunn av større mengder støvpartikler i lufta. Vi anbefaler heller luftrenser.

By Gloriana

Finnes det Femkløver? :: Hva er normalt CO2 nivå?
Nyttige lenker