Hjem > H > Hva Er Et Bankbilag?

Hva er et Bankbilag?

Bilagsføring i en virksomhet

Et bilag kan være bankbilag, inngående faktura, utgående faktura eller lignende. Formålet med et bilag er at det skal dokumentere virksomhetens kjøp og salg. Hvert enkelt av disse bilagene skal føres med like store beløp opp mot kredit og debet slik at det oppnås balanse.

Les mer

Man kan også spørre hvor mange år må man ta vare på regnskap?

Primærdokumentasjon skal som hovedregel oppbevares i 5 år. Krav til oppbevaring av sekundærdokumentasjon er 3,5 år. Hvor lenge ta vare på bilag? Primærdokumentasjon er det som brukes som grunnlag for føringen av et regnskap, slik som fakturaer, kvitteringer, utleggsskjema og lignende. Fordi disse bilagene er så viktige for regnskapet ditt er det et krav til at de oppbevares i fem år etter regnskapsårets slutt.

Angående dette, hvordan bokfører man?

Bokføringsloven og regnskapsloven sier at dobbel bokføring er standarden vi skal bruke i Norge når vi bokfører. Det vil si at alle transaksjoner må føres på to kontoer som ett plussbeløp (debet) og ett minusbeløp (kredit) for å vise hva slags kostnad det er og hvor pengene den ble betalt med kommer fra. Når er en faktura foreldet? Foreldelsesfrist faktura. Foreldelsesfrist faktura er 3 år. Om faktura ikke er betalt innen det, har man ikke lenger et krav mot kunden.

Og et annet spørsmål, hvordan bokføre en faktura?

Hvordan bokfører du når leverandørfakturaen er betalt? Når leverandørfakturaen er betalt, må pengene bokføres vekk fra bankkontoen og gjelden til leverandøren må bokføres vekk fra leverandørgjeld. Siden all regnskap må ha et bilag som bekrefter transaksjonen, må du ha grunnlag for selve betalingen. Hvordan skal en faktura se ut? Fakturaen må ellers inneholde:

  1. Dato for salget.
  2. Selgers navn og organisasjonsnummer.
  3. Bokstavene MVA etter organisasjonsnummeret hvis du er registrert i Merverdiavgiftsregisteret.
  4. Kjøpers navn og adresse eller organisasjonsnummer.
  5. En klar beskrivelse av varen eller tjenesten.

Dessuten, hvor mye kan jeg fakturere som privatperson?

Du kan sende faktura som privatperson for beløp opp til 50.000 kr i året. Fakturaene skal være uten MVA. Hvis du aktivt driver næring og ikke driver hobbyvirksomhet, skal du registrere deg som bedrift. Dersom du har få / små oppdrag, kan du også fakturere som privatperson. Hvordan fungerer remittering? Remittering vil si at bedrifter betaler regninger fra regnskapsprogram ved å overføre en liste med fakturaer til et venteregister i banken. I praksis betyr det at du kan eksportere en liste med fakturaer som skal betales fra regnskapsprogrammet til banken.

Hva er originalbilag?

Etter gjeldende rett gjelder et krav om at både kvittering og annet type bilag skal leveres i original. I dette ligger det som utgangspunkt et krav til papirform, selv om også elektroniske dokumenter vil kunne være originalbilag. Når en faktura mottas elektronisk er det den elektroniske versjonen som er originalen.

By Marika

Hvordan legge til bilder i PowerPoint? :: Hvordan skal en kvittering se ut?
Nyttige lenker