Hjem > H > Hvorfor Skattesmell Med Tabelltrekk?

Hvorfor skattesmell med tabelltrekk?

Hvis mer enn én arbeidsgiver benytter tabelltrekk, blir du trukket for lite skatt. Det betyr at du betaler for lite skatt gjennom året, og må betale restskatt.

Les mer

Hvor skal man registrere ny adresse?

Hvis du skal flytte, må du sende flyttemelding til Folkeregisteret. Flyttemeldingen må du sende tidligst 31 dager før og senest 8 dager etter du har flyttet. For at vi skal gi informasjon som er tilpasset deg, må du svare på noen spørsmål. Hvordan registrere ny adresse? Ulike måte å melde adresseendring til Folkeregisteret?

  1. Send inn skjema som du kan skrive ut ved fullføring av Flytteportalens adresseendringstjeneste, signert og med kopi av legitimasjon.
  2. Personlig oppmøte på ditt lokale skattekontor.
  3. Elektronisk via Altinn.no. Les mer om dette på Skatteetaten.no.

Dessuten, hvor lang tid tar det å bli folkeregistrert?

Normalt så tar det fra 4 dager og oppover, alt etter mengden flyttemeldinger. Hvor ofte Statens Lånekasse oppdaterer adressene fra folkeregisteret bør du spørre lånekassen om. Hvordan laste opp vedlegg i Altinn? I noen skjema kan du legge til vedleggsskjema, i tillegg til egne filvedlegg. Dette gjøres under Oversikt - skjema og vedlegg ved utfylling av skjema.

Kan man sende mail til Skatteetaten?

Kontaktskjemaet benyttes dersom du ønsker å ta skriftlig kontakt med Skatteetaten. Du mottar svaret via Altinn, og varsles på SMS og/eller epost når det er sendt ut. Dersom du ikke har e-ID, kan du i noen tilfeller motta besvarelsen som brevpost. Hva er Verdsettingsrabatt? Verdsettingsrabatt er en rabatt som gis på verdien av enkelte eiendeler som bolig- og næringseiendom, aksjer mv. og driftsmidler. Verdsettingsrabatten reduserer grunnlaget for formuesskatt og gir lavere formuesskatt om du har en netto formue som overstiger minstebeløpene, se satsene for formuesskatt.

Hva er skattlegging?

Skatt kan defineres som ytelse fra det private til det offentlige. Skattene har som hovedformål å finansiere offentlig forbruk og investeringer. Alle privatpersoner betaler skatt til staten. Dette kan være gjennom skatt på lønnsinntekt, eller moms man betaler for mat i butikken eller klær til familien. Hvordan innbetale ekstra skatt? For å betale inn trenger du et KID-nummer, det lager du på www.skatteetaten.no/kid. Velg knappen for skatt og arbeidsgiveravgift, og lag et kid-nummer for tilleggsforskudd for privat skatteyter. Du finner kontonummer til skatteoppkreverene ved å følge lenken du finner på siden.

Når begynner jeg å betale skatt?

Fra og med det året du fyller 13 år, skal du selv oppgi og skatte for lønn fra ansettelsesforhold. Er du 16 år eller yngre, skal foreldre oppgi din formue og inntekt (unntatt lønn fra ansettelsesforhold), til beskatning.

By Bumgardner

Hva får man i livsforsikring? :: Hvordan få gratis Apple TV?
Nyttige lenker