Hjem > H > Hva Gjør Kondensatoren I Varmepumpen?

Hva gjør kondensatoren i varmepumpen?

Kondensator. I kondensatoren som sitter i varmepumpens innedel (ved varmedrift) vil den varme gassen under høyt trykk kondensere ved at varme avgis fra kondensatoren til omgivelsene. Kondenseringen skjer fordi trykket er så høyt at kondenseringstemperaturen er høyere enn romtemperaturen.

Les mer

Hva gjør en kompressor i en varmepumpe?

I kompressoren blir arbeidsmediet trykket sammen av en pumpe. Trykket øker, og dermed blir arbeidsmediet varmere. Arbeidsmediet går videre gjennom kondensator. Kondensatoren er som radiatoren i en bil - et nettverk av tynne rør. Hva gjør at en varmepumpe kan gi fra seg mer energi enn vi tilfører den? En varmepumpe trenger tilførsel av elektrisk energi for å fungere, men til gjengjeld produserer den rundt tre ganger så mye energi som den bruker selv. Litt enkelt kan vi si at vi får mer energi tilbake enn det vi bruker av elektrisk energi.

Hvordan varmepumper virker?

Prosessen i en varmepumpe skjer gjennom et arbeidsmedium (også kalt kuldemedium) som sirkulerer i et lukket system. Systemet består av en fordamper, en kompressor med elektrisk motor, en kondensator og en strupeventil. Ved å veksle mellom gass og flytende form, kan arbeidsmediet oppta og avgi varme. Hva forteller Varmefaktoren for en varmepumpe oss? Varmefaktor er et mål på energieffektiviteten til en varmepumpe. Den angir forholdet mellom avgitt varmeeffekt og tilført effekt til varmepumpen. Som symbol på varmefaktor brukes COP (av engelsk Coefficient Of Performance).

Hva skjer i en fordamper?

Fordamper, apparat i et kuldeanlegg som tjener til å oppta varmen fra det sted som skal kjøles. Varmen bindes ved fordamping av en flyktig væske, det såkalte kuldemediet. Kuldemediet i fordamperen har så lavt trykk og temperatur at varmen kan strømme inn fra det sted som skal kjøles. Du kan også spørre hva skjer i en kompressor? Kompressor, maskin til transport av en gass (f. eks. luft) fra et lavere til et høyere trykknivå. En kompressor karakteriseres ved den trykkendring som skal oppnås og den gassmengde som skal transporteres.

I forhold til dette, hva slags gass brukes i varmepumpe?

Varmepumper inneholder HFK-gasser (hydrofluorkarbon) som er klimaskadelige hvis de slipper ut. Myndighetene stiller derfor strenge krav til hvem som kan håndtere varmepumper. Pumpene kan bare monteres og demonteres av fagfolk som har f-gass-sertifikat. Kan man slå av varmepumpe om sommeren? De fleste lar varmepumpa stå på hele vinteren, men om sommeren er ikke det så smart. Lar du den stå på auto så vil varmepumpen selv finne ut om den skal varme eller kjøle. Da risikerer du at pumpa varmer om natta og starter kjøling om morgenen, og den vil bruke unødig mye energi.

Derav, hvor mye koster det å installere varmepumpe?

Standardpris for selve varmepumpen ligger på alt fra 10 000-25 000 kr. En varmepumpe vil da koste ca. 15 000-30 000 kr inkludert montering.

By Heidi Taberski

Hvordan ta utklipp på Mac? :: Hvem har best dekning av Telenor og Telia?
Nyttige lenker