Hjem > H > Hvorfor Kjøpe Obligasjon?

Hvorfor kjøpe obligasjon?

Fordeler ved å investere i obligasjoner

Forventet høyere avkastning enn sparing på konto. Tilfører stabilitet i et fond bestående av aksjer og obligasjoner.

Les mer

Hva skjer med rentefond når renten stiger?

Den direkte effekten av stigende renter for andelseiere i rentefond er knyttet til fondets renterisiko. Dette er risikoen som er knyttet til at markedsrenten går opp eller ned og fører til at verdien på fondsandelene varierer. Deretter, hvorfor velge rentefond? – Rentefond er “trygt” og investerer i verdipapirer som statsobligasjoner og pengemarked. Her får du du lavere avkastning og lite svingninger. Kredittfond derimot eier obligasjoner utstedt av selskaper, og kalles kredittobligasjoner – derav navnet kredittfond.

Er rentefond sikkert?

Hvilken risiko er har rentefond? Rentefond har høyere risiko enn banksparing, men lavere risiko enn aksjefond. Det regnes for å være på nedre del av risikoskalaen. Gå inn på hvert enkelt fond for detaljer om fondets risiko. Hvordan investere 500 000? Dersom du skal investere hele eller deler av de 500 000 i fond og/eller aksjer anbefaler vi deg å benytte en aksjesparekonto. Dette er en egen konto som er svært gunstig i forhold til skatt. Normalt må du nemlig skatte på gevinsten fra fond og aksjer hver gang du realiserer gevinsten.

I forhold til dette, hva betyr verdipapirer?

Verdipapirer er enten fordringer i form av eierandeler i selskap eller omsettelige gjeldspapirer utstedt av et selskap eller offentlig sektor. En aksje er en eierandel i et aksjeselskap (AS) eller allmennaksjeselskap (ASA). I forhold til dette, hvordan fungerer obligasjonslån? Når man kjøper en obligasjon, låner man ut penger til staten eller eventuelt selskapet, som man etter hvert skal få tilbakebetalt med renter. Utstederen av obligasjonen forplikter seg ved utstedelsen til å betale flere beløp til eieren av obligasjonen, på den samme måten man betaler avdrag på lån.

Så, hvilke fond lønner det seg å spare i?

Indeksfond er ofte tryggest

Selv sammenlignet med aktive fond som på papiret hadde bedre resultat innenfor samme periode. Ønsker du lav risiko og en noenlunde sikker avkastning, anbefaler vi at du velger indeksfond fremfor aktive fond. Et godt indeksfond bør ha så lave forvaltningskostnader som mulig.
Hvilke fond bør man kjøpe 2021? Fondetfond

FondAvkastningType
Alfred Berg Gambak23,26Bredde
Fondsfinans Norge23,21Bredde
Alfred Berg Indeks C23,13Bredde

Hvilke fond er best 2021?

Videre på listen over de beste fondene så langt i 2021, kommer Forte Trønder som har klatret nesten 26 prosent etter negativ avkastning i fjor. Equinor er den største beholdningen i porteføljen med 9 prosent av fondets verdi, etterfulgt av Aker BP med 7 prosent.

By Heffron

Hvor mye koster Sims 4 PC? :: Hvordan kjøpe KLP fond?
Nyttige lenker