Hjem > H > Hvorfor Er Det Viktig Å Gjenbruke Og Gjenvinne Plast?

Hvorfor er det viktig å gjenbruke og gjenvinne plast?

Å lage plast krever store mengder olje og gass, derfor er det viktig å kildesortere plastemballasjen. Når materialet gjenvinnes til nye produkter sparer vi både klimautslipp og bruk av naturressurser. Vi bruker og kaster i høyt tempo. Mye av det vi kjøper er pakket inn i plastemballasje.

Les mer

Hvordan kan man gjenbruke plast?

Prosessen for gjenvinning består som oftest av nedkverning av plastproduktet til mindre biter, deretter vasking og tørking før det smeltes ned i en ekstruder. Den lager så et plastgranulat som brukes som råstoff til tilvirking av nye produkter. Folk spør også hvordan resirkulerer man plast? Slik sorterer du plastavfall

  1. I plastsekken kastes emballasje, dvs. plast som har vært pakket rundt et produkt.
  2. Husk at emballasjen må være ren og tom.
  3. Det godtas tynt fettbelegg som det blir i f.
  4. Blir det ikke rent i kaldt vann, kaster du det i restavfallet.
  5. Kast den rene plasten i sekken for plastavfall.

Folk spør også hvilken ressurs er plast?

I en optimal og fungerende sirkulærøkonomi blir ingen plast kastet, men absolutt alt blir resirkulert og gjenvunnet. Alt avfall er en ressurs. Dessuten, hvor ren må plast til gjenvinning være? Plastemballasjen skal være ren og luktfri før du kildesorterer den. Mesteparten av den plastemballasjen man har hjemme er ren når den er tømt. Og det skal ikke så mye til for å få litt skitten plast ren nok. – Du trenger bare å skylle med kaldt vann og ta et tak med oppvaskbørsten.

Kan man resirkulere papir?

Papir, papp og kartong

Papirfibre kan gjenbrukes 6 til 8 ganger før de blir slitt, og per tonn gjenvunnet papir sparer vi omtrent 14 trær. Papir blir gjenvunnet til nye papirprodukter som skrivepapir, aviser, konvolutter, bølgepapp, eggekartonger, og mye annet.
Angående dette, hvor kaste shampoflasker? Små gjenstander som disse kan kastes i restavfallet, mens større gjenstander må leveres på gjenvinningsstasjonen, sier Ljøstad. Og ikke glem produkter som ikke er på kjøkkenet! Shampoflasken og skyllemiddelet er også emballasje, som skal kastes i den blå posen.

Så, hvordan skal isopor sorteres?

En gang i tiden kunne vi kaste isopor sammen med plastemballasje. Det er det slutt på. På grunn av skjerpede krav fra gjenvinningsanleggene må isopor heretter leveres til gjenvinningsstasjonen eller kastes i restavfallet. Så, hvor skal isbokser kastes? Leveres i BIRs plastsekk eller til fellesløsning for plastinnsamling.

Hva skjer med plast som ikke blir resirkulert?

Forsker Kari-Anne Lyng hos Østfoldforskning antar at en del av den norske plasten ikke blir resirkulert, fordi den ikke kan brukes til nye produkter. Da blir den i stedet brent og brukt til å skape energi.

By Canon Kakacek

Hva blir talemålet påvirket av? :: Kan politiet åpne Iphone?
Nyttige lenker