Hjem > H > Hva Er Tæpping?

Hva er Tæpping?

Kontaktløs betaling eller tæpping er en betalingsmåte hvor kunder betaler for varer og tjenester ved å legge enten betalingskortet sitt eller mobiltelefonen sin inntil betalingsterminalen.

Les mer

Hvordan aktivere tapping?

Kortet aktiveres ved førstegangsbruk i chip terminal. Hold kortet inntil terminalen – du får da beskjed om å stikke det inn og taste PIN. Deretter er kortet klart for kontaktløs betaling. Ta dette i betraktning, hvordan betale med mobilen? På noen modeller behøver du bare å holde telefonen mot terminalen, og mobil-lommeboken åpnes automatisk. På andre må du låse opp for å kunne betale, for eksempel ved å skrive inn PIN-kode eller ved hjelp av touch-ID.

Hvordan betale Kontaktløst med mobilen?

betale kontaktløst

Trinn 2: Finn ut om telefonen din har NFC

  1. Åpne Innstillinger .
  2. Skriv inn «NFC» i feltet «Søk i innstillingene».
  3. Trykk på og slå på NFC. Hvis du ikke finner NFC, kan ikke telefonen din brukes til kontaktløs betaling.
Man kan også spørre hvordan betaler man med kort på iphone? Du kan bruke Apple Pay til å betale på nettet i Safari2,3 eller i apper, der du ser Apple Pay som betalingsalternativ.
  1. Trykk på Apple Pay-knappen eller velg Apple Pay som betalingsmåte.
  2. Hvis du vil betale med et annet kort, trykker du på Neste-knappen eller Utvid meny-knappen ved siden av standardkortet ditt.

Så, hvordan fungerer kontaktløs betaling?

Med kontaktløs betaling trenger du ikke lenger bruke chip eller magnetstripe for å gjennomføre en betaling. Du trenger ikke engang taste PIN-koden din. Du betaler istedenfor ved å plassere kortet ditt mot betalingsterminalen, frem til en pipelyd bekrefter den godkjente transaksjonen. Og et annet spørsmål, hva er chip og pin? Chip og Pin

Det er innenfor Europa og EU at chip på bankkort, pluss Pin-kode, nå skal bli standard. Årsaken er i utgangspunktet at det i mange andre land har blitt brukt signatur i større grad enn Pin-koder for å verifisere et kjøp.

Så, når kom kontaktløs betaling?

Kontaktløs betaling, mobilbetaling og mPOS

MasterCard har bestemt at alle nye betalingsterminaler som tas i bruk etter 1. januar 2016 må ha støtte for kontaktløs betaling, og alle brukersteder som tar Master og Maestro må ha kontaktløs terminal senest 1. januar 2020.
Så, hvorfor virker ikke kontaktløs betaling? Hvorfor virker ikke kontaktløs betaling? Kortet består av en antenne som kommuniserer trådløst via NFC med terminal i butikk. Antennen kan påvirkes av slitasje og særlig ved røff behandling ved at kortet for eksempel bøyes.

Hvordan stoppe fast trekk fra konto DNB?

Du endrer eller stopper et fast oppdrag i nettbanken under "Dagligbank og lån" og "Faste oppdrag". Klikk på tannhjulet til høyre for å endre/stoppe oppdraget.

By Miru Stanhope

Hvordan aktivere nytt bankkort? :: Hvordan kjøpe Dogecoin i Norge?
Nyttige lenker