Hjem > E > Er Norskopplæring Obligatorisk?

Er norskopplæring obligatorisk?

Plikten innebærer at du må ha gjennomført obligatorisk opplæring etter introduksjonsloven dersom du senere ønsker å søke om permanent oppholdstillatelse eller statsborgerskap i Norge. Retten innebærer at du har krav på å få denne opplæringen gratis i løpet av de tre første årene du bor i Norge.

Les mer

Angående dette, hvem har rett til introduksjonsprogram?

Rett og plikt til deltakelse i introduksjonsprogram gjelder bare for personer som er bosatt i kommunen i henhold til særskilt avtale mellom utlendingsmyndighetene og kommunen. Kravet om særskilt avtale gjelder likevel ikke for personer som nevnt i § 2 første ledd bokstav d eller e. Hvilken aldersgruppe har rett og plikt til å delta i opplæring i norsk og samfunnskunnskap? Målgruppe for opplæring i norsk og samfunnskunnskap. «Innvandrere mellom 18 og 67 år som har fått innvilget en oppholdstillatelse som nevnt i § 27 har rett og plikt til å delta i opplæring i norsk og samfunnskunnskap.

Hva har arbeidstaker rett på i Norge?

Som arbeidstaker i Norge har du alltid krav på å få vite når og hvor mye du skal jobbe. Alminnelig arbeidstid er også regulert, og sikrer både at du ikke jobber for mye og når du har krav på overtidskompensasjon. Som hovedregel er alminnelig arbeidstid i Norge: 9 timer i løpet av 24 timer (normalarbeidsdag) Man kan også spørre hvem kan søke om permanent oppholdstillatelse? Krav for å få permanent oppholdstillatelse

Du må ha hatt sammenhengende opphold i Norge de siste tre årene. For noen grupper er det et krav at du har oppholdt deg sammenhengende i Norge de siste fem årene. Du må ha hatt oppholdstillatelser som danner grunnlag for permanent oppholdstillatelse.

Kan NAV betale for kurs?

Kan NAV betale for kurs? NAV kan gi støtte til kurs hvis du har behov for kompetanseheving i forbindelse med ny jobb eller for å beholde eksisterende jobb. Du må kontakte din saksbehandler for å få en vurdering av dette. Sørg for å innhente nødvendig informasjon om kurset før du skal i møte med saksbehandler. Kan NAV hjelpe med utdanning? I noen tilfeller kan NAV gi støtte til høyere utdanning. Da gir vi støtte for at du kan gjennomføre utdanning på universitet eller høyskole. For å delta på høyere utdanning som tiltak i regi av NAV må du ha fullført videregående skole, og være 22 år. NAV må også ha vurdert at arbeidsevne din er redusert.

Følgelig, hva er et amo kurs?

Arbeidsmarkedsopplæring, også kalt AMO, er tiltak i form av arbeidsretta opplæring og trening for å folk tilbake i (lønnet) arbeid. AMO tilrettelegges av Arbeids- og velferdsforvaltningen (NAV) og kan søkes av både ordinære arbeidssøkere og arbeidssøkere som er under yrkesrettet attføring. Hva er fullføringsrett? Fullføringsrett: Er du voksen og tatt inn til videregående opplæring, har du rett til å fullføre opplæringsløpet. Dette gjelder uansett om du har voksenrett eller ikke.

Tilsvarende, er voksenopplæring gratis?

Voksne med rett

Voksne i videregående har ikke rett til særskilt språkopplæring. Voksne med rett til videregående opplæring skal få et opplæringstilbud som gir den sluttkompetansen hun eller han ønsker. Tilbudet skal være gratis og tilpasset behovet til den voksne, både når det gjelder tid, sted, lengde og progresjon.

By Chun

Hvordan få sin egen Apple-ID? :: Hvem har rett til gratis norskopplæring?
Nyttige lenker