Hjem > H > Hva Er En Innsynsbegjæring?

Hva er en innsynsbegjæring?

Innsynsretten går ut på at du kan spørre en virksomhet om hvordan opplysningene om deg behandles og at du kan be om å få vite hvilke opplysninger de har lagret.

Les mer

Hvem kan se mine helseopplysninger?

Det er bare du som får tilgang til din kjernejournal via helsenorge.no. Du må identifisere deg på høyeste sikkerhetsnivå. Bare helsepersonell som behandler deg, kan logge inn i kjernejournalen din fra sitt journalsystem. Derav, hvor kan man se diagnoser? Du får digital tilgang via helsenorge.no. Der får du også tilgang til en annen tjeneste, som kalles kjernejournal. Kjernejournalen samler viktige opplysninger om deg og gjør dem tilgjengelig både for deg og for helsepersonell i hele landet.

Og et annet spørsmål, hva er epj?

Elektronisk pasientjournal (EPJ) er en nedtegnelse av alle relevante og nødvendige opplysninger relatert til en pasient i forbindelse med helsehjelp. I tillegg må det ofte føres en del opplysninger relatert til norske myndigheters krav til rapportering. Derav, hva er elektronisk journalføring? De elektroniske pasientjournalsystemene må understøtte pasienter og helsepersonells behov for oppfølging i henhold til Samhandlingsreformens intensjoner. Digitale tjenester skal gjøre kontakten med helse- og omsorgstjenesten enklere, og bidra til at innbyggerne opplever tjenesten som tilgjengelig og helhetlig.

Også, hvor lenge skal helseopplysninger lagres?

§ 27.

Den databehandlingsansvarlige skal ikke lagre helseopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å gjennomføre formålet med behandlingen av helseopplysningene. Hvis ikke helseopplysningene deretter skal oppbevares i henhold til arkivloven eller annen lovgivning, skal de slettes.
Også, hvem har tilgang til helsenorge? Når du logger inn på helsenorge.no kan du benytte tjenester på vegne av:

  • deg selv.
  • andre som har gitt deg fullmakt via Helsenorge.
  • andre som har gitt deg fullmakt via papirskjema.
  • dine barn under 16 år, som du har foreldreansvar for.
  • personer med manglende samtykkekompetanse, som du har fullmakt til å handle på vegne av.

Ta dette i betraktning, hvordan få tilgang til helsenorge?

BankID og BankID på mobil

  1. Gå til innlogging på helsenorge.no.
  2. Vel BankID på mobil.
  3. Skriv inn mobilnummer (8 siffer) og fødselsdato (ddmmåå).
  4. Du får no opp ein referansekode på skjermen.
  5. Kontroller at du får opp same referansekode på mobiltelefonen din som på skjermen og klikk på GODTA på mobiltelefonen for å gå vidare.
Man kan også spørre hva er straffen for å bryte taushetsplikten? Den som har taushetsplikt i henhold til lov eller forskrift og som røper opplysning eller utnytter en slik opplysning, dømmes til bot eller inntil 1 års fengsel. Dette gjelder f. eks. ved brudd på taushetsplikt som følger av gyldig instruks for tjeneste eller arbeid for statlig eller kommunalt organ.

Kan en pasient nekte helsepersonell i å videreføre opplysninger til annet helsepersonell?

Et gyldig samtykke gir helsepersonell rett til å gi opplysninger videre så langt samtykket gjelder. Helsepersonell kan likevel nekte eller avstå fra å gi opplysninger videre uten nærmere begrunnelse for det.

By Lunnete Wubbena

Hvem har rett til gratis norskopplæring? :: Hvem har tilgang til pasientjournal?
Nyttige lenker