Hjem > H > Hva Er Forskjell På Router Og Modem?

Hva er forskjell på router og modem?

Modemet konverterer signaler som skal inn og ut av huset ditt, mens ruteren lager det trådløse nettverket som du kobler enhetene dine til. Forskjellene mellom ruter og modem er dermed veldig store og egentlig ikke sammenlignbare. Den eneste likheten er at begge enhetene er nødvendige for å få wifi i hjemmet ditt.

Les mer

Hvordan måle wifi styrke?

For å måle signalstyrken på et gitt sted og tidspunkt, kan du bruke en wifi-skanner. Mer om hvordan du gjør dette, kan du lese i Slik finner du gode wifi-kanaler og dårlige naboer. Målet du ser etter, er RSSI, received signal strength indicator. Hva er wifi dekning? Hva trådløs dekning er

Dekning er et mål på hvor stort område som kan dekkes av trådløse signaler fra en sender – hvor signalene fra ruter, forsterker eller annet trådløst aksesspunkt når fram til trådløse dingser med tilstrekkelig styrke.

Deretter, hvordan fungerer wi fi?

Wi-Fi, eller IEEE 802.11, ble utviklet for å erstatte nettverkskabelen og er i dag den vanligste teknologien for trådløse nettverk. Den fungerer omtrent som en radio – en router tar imot signaler og sender de trådløst via frekvensen 2,4 GHz eller 5,0 GHz til data, telefon eller andre enheter. Også, hvordan virker wifi forsterker? Slik fungerer den

En WiFi-forsterker, fungerer som et bindeledd mellom WiFi-ruteren din og området der du sliter med dårlig dekning. En WiFi-forsterker trenger ikke å kobles til med kabel - den kommuniserer trådløst med WiFi-ruteren.

Hva er et tilgangspunkt?

Et aksesspunkt eller trådløst aksesspunkt (AP eller WAP) er en enhet som kobler sammen trådløse nettverksenheter på et trådløst nettverk (WLAN), og fungerer som en sentral sender og mottaker av WLAN-radiosignaler. Hvordan sette opp gjestenettverk? Slik gjør du det:

  1. Huk av for Se avanserte innstillinger.
  2. Trykk på Trådløse nettverk.
  3. Sett en hake i Aktivert-boksen, ved siden nettverket du ønsker å aktivere.
  4. Sett en hake i Gjest-boksen, på det samme nettverket du aktiverte.
  5. Finn på et passende navn og skriv det inn i Netterksnavn-feltet, evt.
  6. Finn på et nettverkspassord.

Dessuten, hva er bluetooth og hvorfor kan det være lurt å skru den av?

Når du bruker Bluetooth bør du tenke på strømforbruk og sikkerhet. Å ha Bluetooth aktivert tapper batteriet for strøm. Når telefonen er koblet sammen med for eksempel et håndfrisett eller en PC bruker den mer strøm. Det kan derfor være smart å deaktivere Bluetooth når du ikke bruker det. Hvordan få WiFi? For å lage ditt eget Wi-Fi-nettverk, trenger du en trådløs ruter. Det er den som skal sørger for å sende Wi-Fi-signalene fra Internett-modemet ut i hele huset. Din Internett-leverandør (ISP) kan kanskje tilby deg en trådløs ruter for en liten månedlig avgift.

Tilsvarende, hvordan velge 5 ghz nettverk?

Har du liten bolig eller en bolig med god dekning, kan du prøve å koble til 5 GHz. Signaler fra 5GHz blir mindre forstyrret av andre nettverk, så dersom du bor i leilighet kan 5GHz være det beste valget. Gir det deg ikke god nok dekning kan du prøve 2,4 GHz. Har du veldig stort hus kan 2,4 GHz gi det beste resultatet.

By Helene Muise

Hva kan lesing i norskfaget lære deg? :: Hvor langt kan wifi signaler rekke?
Nyttige lenker