Hjem > H > Hva Er Domene Nettverk?

Hva er domene nettverk?

Domene er et administrativt delområde i et datasystem eller datanettverk. På internett brukes domene eller domenenavn om en organisasjons unike navn på internett, for eksempel ibm.com eller telenor.no. De siste bokstavene i et domenenavn (her .com og . no) hører til et begrenset antall toppnivådomener.

Les mer

Hvem eier et domene?

Eier av et . no-domener kan være en privatperson eller firma med adresse i Norge. Internasjonalt krever også ICANN (Internet Corporation for Assignes Names and Numbers) at alle domener skal vise korrekt informasjon om eier og kontaktperson. Av denne grunn har det dukket opp bedrifter som operer som mellommenn. Hva betyr ordet com? .com (commercial) er et generisk toppnivådomene (gTLD) på internett. På engelsk uttales .com konsekvent som et ord, dot-com, og er blitt en del av vanlig språkbruk.

Hva er et domene i biologien?

Domene er en kategori som brukes av enkelte systematikere; et domene omfatter ett eller flere beslektede riker. Som hos andre kategorier (med unntak av arten) er det et rent skjønnsspørsmål hvilken gruppe man velger å kalle domene. Så, hva koster det å eie et domene? Et . no-domene koster hos oss kun NOK 120,- å registrere, inkludert årsavgift for det første året, deretter NOK 120,- i årsavgift for hvert påfølgende år.

I forhold til dette, hvor mange no domener kan man eie?

En privatperson kan ha opp til 5 . no domener med sin PID. Det er ikke noen begrensning på andre typer navn som .com. En bedrift kan ha opp til 100 . Når er det tillatt å slette et domenenavn? 11.5 Abonnenten kan bestille sletting av domenenavnet. Domenenavnet er utilgjengelig for nyregistrering i minimum 30 dager etter at det tas ut av DNS. 11.6 Ved bytte av abonnent, suspensjon eller sletting sender Norid bekreftelse til domeneforhandleren, samt på e-post til abonnenten.

Ta dette i betraktning, hvor mange domenenavn direkte under .no kan registreres av henholdsvis privatpersoner og organisasjoner?

Det tillates 100 domenenavn per innehaver direkte under . no for organisasjoner og 5 domener direkte under . no for privatpersoner, samt 5 domenenavn under hvert av de geografiske subdomenene (. oslo.no, . Hva er et PID nummer? Privatpersoner som ønsker å registrere et . no domene må skaffe seg en PersonligID fra Norid, også kalt PID-kode. Denne koden erstatter ditt personnummer og må oppgis i egenerklæringen som gjelder for registrering av et . no domene.

Og et annet spørsmål, hvordan reservere domene?

Det er ikke mulig å reservere et domene. Et domene må registreres for å hindre andre i å registrere det samme domenenavnet. Søk etter ledige domener her, oppgi et domenenavn du ønsker å registrere og trykk 'Søk'. Når du har registrert domenet eier du domenenavnet for 1 år av gangen, og det fornyes automatisk.

By Dorisa

Hvordan overføre eSIM til ny telefon? :: Hvordan få et domenenavn?
Nyttige lenker