Hjem > H > Hva Er Kassaloven?

Hva er Kassaloven?

Fra 1. januar 2017 er det bare tillatt å selge kassasystem som tilfredsstiller kravene i kassasystemlova og kassasystemforskrifta. Bokføringspliktige har frist til 1. januar 2019 med å oppgradere sine kassasystem eller anskaffe nytt system.

Les mer

Folk spør også hva er vippsportalen?

Se og administrere dine salgssteder og brukere

Avhengig av hvilken tilgang du har i portalen, kan du blant annet endre oppgjørskonto, oppgjørsfrekvens, logo og salgsstedsnavn. Last ned QR-koden som hjelper kundene dine og finne salgsstedet de skal betale til, eller bestill materiellet gratis fra Vipps.
I forhold til dette, når må man ha kassasystem? Hvem må ha kasseapparat som oppfyller Kassasystemlova som trer i kraft 01.01.2019? Fra 1. januar 2019 må alle bokføringspliktige som har kontantsalg ha et kassaapparat som følger loven.

Kan man betale med Vipps i butikken?

Du kan betale i terminalen med Vipps hvis banken din har har åpnet for det og du har konto og BankAxept-kort i denne banken. Terminalene må også være klargjort. Se hvilke banker som tilbyr Vipps i terminal, og hvilke butikker og terminaler som er klare. Når skal kvittering skrives ut til kunden? Etter forskriften § 5-3-2a første ledd skal det alltid skrives ut kvittering når beløpet som registreres på kassaapparatet ikke er lett synlig. Verken kassasystemlova eller kassasystemforskrifta har krav til at et kassasystem skal ha et display.

Er vipps kontantsalg?

Selger du varer eller tjenester hvor kunden gjør opp umiddelbart ved bruk av kontanter, betalingskort eller betalingsløsninger på mobil (for eksempel Vipps) kalles dette kontantsalg. Da må du ha et kassasystem som tilfredsstiller kravet til kontantsalg i bokføringsreglene. Kan bedrifter bruke Vipps? Vipps er Norges mest populære betalingsapp og har mer enn 3,9 millioner brukere i Norge. Med Vipps kan bedriften din ta imot betalinger i butikk og på nett. Alt kunden trenger for å betale er en mobil, en konto eller et betalingskort.

Følgelig, hvordan fungerer vipps for bedrifter?

Når du bestiller Vippsnummer til bedriften din, får du et nummer som kundene kan bruke når de skal betale for et kjøp. Det blir nesten som å vippse en venn. Kunden slipper kort og kontanter – bedriften får pengene rett på konto. Og et annet spørsmål, hva er vipps bedrift? Vipps Bedrift muliggjør betaling og innlogging fra personkunder som er brukere av betalingstjenesten Vipps® («Sluttbrukere») til bedrifter som benytter seg av en eller flere Tjenester under Vipps for bedrifter («Brukersteder»).

Hvordan føre vipps i regnskapet?

Bokfør transaksjonskostnadene til Vipps:

  1. Velg «bokføring» under menypunktet regnskap.
  2. Trykk på «manuelt bilag»
  3. Last opp transaksjonsrapporten fra Vipps.
  4. Før transaksjonsgebyret DEBET konto 7770 og KREDIT konto 1920 Bankinnskudd med «Inntekt fra Vipps» som detalj på ordrelinjenivå.
  5. Voilá!

By Alten

Er iZettle godkjent? :: Hvordan er skolene i England?
Nyttige lenker