Hjem > E > Er Det Farlig Å La Laderen Stå I?

Er det farlig å la laderen stå i?

- En lader som står koblet til strøm, står med strømspenning selv om det ikke lades. Det betyr at svakheter, feil eller slitasje på laderen eller ledningen kan føre til branner. Årsaken kan blant annet være overoppheting, kortslutninger eller lysbuer mellom stikkontakt og lader, sier branninspektør Dalen.

Les mer

Er det brannfarlig å lade om natten?

– Du må ikke lade mobilen ved, eller i sengen. Mobilen kan bli så varm at den tar fyr, og den vil da utskille giftig røyk. Den røyken er så skadelig at du kan sovne inn for godt før du merker noe, sier informasjonsdirektør i If Skadeforsikring, Jon Berge. I forhold til dette, er det trygt å lade bilen om natten? – Fra 2018 er ladeanlegg for elbiler bygget etter NEK 400-standarden med en dedikert kurs til en ladeboks eller stikkontakt. Da er det trygt å lade om natta, sier senioringeniør Kjetil Solberg i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Dessuten, kan elektrisk tannbørste stå i laderen hele tiden?

For noen vil kort ladetid være helt nødvendig dersom du ofte drar med deg tannbørsten rundt på korte reiser, mens for andre kan tannbørsten stå i ladestasjonen hele tiden. Er hurtiglading skadelig for batteriet? For mye hurtiglading kan skade elbilbatteriet slik at du taper kapasitet over tid, både pga varmeutvikling i pakken som gir slitasje, men også fordi du ikke gir bilen anledning til å balansere cellene sine hyppig nok dersom hurtiglading benyttes som den primære formen for lading.

Hvor mye strøm bruker en lader som ikke er i bruk?

— De klarte knapt nok å merke forbruket i det hele tatt, men kom til slutt frem til at en lader som står i stikkontakten, men ikke brukes, trekker rundt 40 milliwatt, sier Istad. Én milliwatt er altså en tusendel av én watt - enheten man vanligvis bruker for å måle effekten av mindre elektriske apparater. Og et annet spørsmål, hvor ofte lade mobil? Når man lar mobilen gå helt tom for strøm, så sliter dette ganske mye på batteriet. I stedet er det ideelt å lade mobiltelefonen ofte, og helst til rundt 40%.

Og et annet spørsmål, kan man lade mobilen om natten?

Ekspertene kan bekrefte at fullading ikke er ideelt for batteriets levetid på sikt. I tillegg oppfordrer Norsk brannvernforening at en bør unngå å lade mobilen om natten, om mulig på grunn av brannsikkerhet. Kan man bruke mobilen mens den lader? Hvis du ikke trenger å være i kontakt med omverdenen hele tiden, kan du slå av mobilen eller sette den i flymodus under ladingen. Telefonen vil da bruke mindre strøm mens den lades, og ladingen går raskere. Ulempen er at andre ikke kan kontakte deg - også e-post og sosiale nettverk vil stå stille.

Kan ladere begynne å brenne?

Det er ingen kjente tilfeller av personskade etter brann oppstått i mobiltelefon eller mobillader. Tallene som finnes tyder på at det er svært liten sjanse for at mobiltelefonen eller mobilladeren din skal begynne å brenne.

By Peyter

Når på døgnet er det best å lade elbil? :: Hva er mobilforsikring?
Nyttige lenker