Hjem > K > Kan Mugg Gjøre Deg Syk?

Kan mugg gjøre deg syk?

Muggsopp er ofte ufarlig, men kan gi irritasjon, betennelse og allergi. Hos personer med redusert immunforsvar kan muggsopp gi alvorlige infeksjoner.

Les mer

Hvor kommer mugg fra?

Typiske årsaker er kondens, lekkasjer og vannskader. Generelt er områder med høy fuktighet er særlig utsatt og kombinasjonen av kalde flater og fukt er ofte utløsende. Fuktig inneluft kombinert med for eksempel kalde vindusflater og dårlig isolerte yttervegger kan gi kondens, som øker faren for utvikling av muggsopp. Man kan også spørre er mugglukt farlig? Vedvarende fukt og vekst av muggsopp på overflater innendørs skal unngås. Tegn på risikoforhold er mugglukt og hyppig forekommende kondens på overflater eller i konstruksjonen. Også tidligere større fuktskader kan utgjøre en helserisiko, hvis ikke materialene er raskt uttørket, rengjort eller fjernet.

Og et annet spørsmål, kan man få sopp i lungene?

Histoplasmose er en soppinfeksjon som kan gi sykdom av varierende alvorlighet. Infeksjonen starter vanligvis i lungene. Tilstanden er ofte uten symptomer hos på forhånd friske mennesker, men utbrudd av sykdom er rapportert, og da særlig etter opphold i grotter med flaggermus, eller i rom med mye fuglelort. Du kan også spørre hva mener vi med fibermetningspunktet? Fibermetningspunktet (%): Den trefuktighet hvor trevirket ikke kan ta opp mer bundet vann i fiberveggen. Fibermetningspunktet er avhengig av treslag og temperatur. Det er ca. 28 % for gran og furu ved 20 °C.

Folk spør også hva lukter fuktskade?

Lukt etter fuktskade nede i kjelleren

Hvis du derimot kjenner lukt av muggsopp i kjelleren, bør du reagere, sier Zachariassen. Mugglukt er ofte en skarp lukt som irriterer i nesen. Jordlukt kan også være indikasjon på fuktskade, men minner mer om lukten i en potetkjeller. Mens fuktig linoleumsbelegg kan lukte oppkast.
Man kan også spørre hvordan få bort gammel lukt i hus? - Lukt setter seg i alle porøse overflater, og etter hvert vil den begynne å "svette ut", som vi sier. Men dersom man vil forsere den prosessen, skal man skru opp temperaturen i rommet, øke luftfuktigheten og til slutt lufte skikkelig ut. Økt luftfuktighet får du ved å sette en kjele med vann til koking.

Hvorfor lukter det innestengt?

De vanligste årsakene til innestengt lukt er dårlig ventilasjon, fukt og bakterier. Dersom denne lukten setter seg i møbler, tekstiler og dypt inn vegger og gulv vil selv en skikkelig storrengjøring og utlufting kun gi en midlertidig effekt, og lukten vil raskt komme tilbake. Man kan også spørre hvor lenge kan man gå med sopp i underlivet? Soppinfeksjoner kan forsvinne av seg selv etter noen dager, uten behandling. Dette gjelder spesielt sopp på penis. Hvis du har sopp i skjeden din som ikke forsvinner, kan du behandle med reseptfrie medisiner som er tilgjengelig på apotek.

Kan en soppinfeksjon gå over av seg selv?

Det å ha sopp er ufarlig og går som oftest over av seg selv etter noen dager. Det kan derimot være skikkelig ubehagelig. Kløe og irritasjon kan gjøre at man vil behandle problemet. På apoteket selges reseptfrie legemidler som virker ved å drepe soppen og hindre videre vekst.

By McGinnis Gangestad

Hvordan vet du om du har blitt hacket? :: Hvordan finne ut om det er sopp i huset?
Nyttige lenker