Hjem > E > Er Læreplan En Forskrift?

Er Læreplan en forskrift?

Læreplan for grunnskolen og den videregående skole er en forskrift som danner et forpliktende grunnlag for læreplanene for fagene på de enkelte skolene.

Les mer

Hvordan referere til Kunnskapsløftet 2020?

Læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020. Læreplanen i bygg- og anleggsteknikk er fastsatt av Utdanningsdirektoratet i 2020. Da skriver du referansen slik: Utdanningsdirektoratet (2020). Er læreplanen et styringsdokument? Læreplaner er styringsdokumenter og faglige og pedagogiske verktøy for skolene. Læreplanenes innhold og form har derfor betydning for praksis i skolen. Det norske læreplanverket har status som forskrift og er dermed bindende for skolene.

Man kan også spørre hvem utarbeider læreplaner?

Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet fastsetter tilbudsstruktur, utdanningsprogrammer, læreplaner og fag- og timefordeling for videregående opplæring. I forhold til dette, hva er kjerneelementer i læreplanen? Kjerneelementene består av sentrale begreper, metoder, tenkemåter, kunnskapsområder og uttrykksformer. Kjerneelementene preger innholdet og progresjonen i læreplanene og skal bidra til at elevene over tid utvikler forståelse av innhold og sammenhenger i faget.

Man kan også spørre hva er en læreplan?

Læreplan, oversikt over innholdet i og målene for skolens opplæring i de forskjellige fagene, gjerne med retningslinjer for opplæringen og antall undervisningstimer i fagene. Dessuten, hva er paragraf 9a? § 9 A-3.

Skolen skal ha nulltoleranse mot krenking som mobbing, vald, diskriminering og trakassering. Skolen skal førebyggje brot på retten til eit trygt og godt skolemiljø ved å arbeide kontinuerleg for å fremje helsa, trivselen og læringa til elevane.

Og et annet spørsmål, hva er et styringsdokument i skolen?

Består av generell del, prinsipper for opplæringen, læreplaner for fag og fag og timefordelingen. Dette er forskrifter til opplæringsloven og skal styre innholdet i opplæringen. Hvordan henvise til Kunnskapsløftet? Læreplan

  1. Henvisning i teksten. Format: Organisasjon år: sidetall. Eksempel 1:Kunnskapsdepartementet 2017: 7.
  2. I litteraturlista. Format: Departement/direktorat. ( Publiseringstidspunkt).
  3. I EndNote. Legges inn som Government Document. Fyll ut feltene: Author, Title, Report number, Year, URL.

Hvordan henvise til sekundærkilder?

Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

By Standford Bagnaschi

Hva er forskjellen på LK06 og LK20? :: Hvordan kan man oppnå moksha?
Nyttige lenker