Hjem > H > Hva Gjør Man Hos En Hjertespesialist?

Hva gjør man hos en hjertespesialist?

En kardiolog er en lege med spesialisering i hjertesykdommer. Kardiologi er læren om hjertet og hjertesykdommer. Når det er mistanke om at en person har hjerteproblemer, kan han eller hun bli henvist til en kardiolog, som er en lege med spesialisering innenfor det medisinske feltet hjertesykdommer.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvordan finner man ut om man har tette blodårer?

Symptomer

  • Kramper i bena når man går.
  • Hjerneslag.
  • Nyresvikt.
  • Smerter i brystet ved fysiske anstrengelser (angina)
  • Hjerteinfarkt.
Hva er Atrietakykardi? Atrietakykardi forekommer en sjelden gang som en nærmest kronisk tilstand, kjennetegnet ved «unormal» P-bølgemorfologi og gjerne høy hvilepuls.

Hva er regelmessig puls?

Normalt skal pulsen ligge mellom 60 og 100 slag per minutt. Pulsen skal være regelmessig eller rytmisk. Det betyr, at de er like lang tid mellom hvert pulsslag. Når hjertet slår hardt? Hjertebank er en litt diffus tilstand. At hjertet slår fortere enn normalt kan skje når kroppen trenger det, for eksempel ved infeksjoner, hvis man er blodfattig eller har førhøyet stoffskifte. Ofte kan man oppleve at hjertet slår hurtigere enn vanlig uten at man kan påvise noen direkte årsak til dette.

Er ventrikulære ekstrasystoler farlig?

VES er et svært vanlig fenomen, som hos mange ikke gir symptomer, og hos andre gir følelse av ekstraslag, hjertebank, lett ubehag i brystet, eller hvis de er mange, svimmelhet, kraftløshet, uro. Hos mange pasienter er VES et fenomen som kan være plagsomt, men som ikke er farlig for liv og helse på sikt. Er Grenblokk farlig? Høyre grenblokk har ikke så store konsekvenser, og kan til og med være en medfødt normalvariant. Venstre grenblokk, derimot, viser at det er en ikke ubetydelig skade av venstre hjertekammer.

Hvordan oppstår hjertesvikt?

Hjertesvikt kan oppstå ved mange forskjellige sykdommer som svekker hjertemuskelen. Du kan få hjertesvikt som følge av en blodpropp i hjertet, forhøyet blodtrykk, alkoholmisbruk, hjerterytmeforstyrrelser, hjerteklaffsykdom, medfødt hjertefeil, blodmangel, for høyt stoffskifte eller infeksjoner. Hva utløser flimmer? Hjertet består av fire hjertekamre – to forkamre og to hovedkamre. Når disse slår i utakt, oppstår uregelmessig hjerterytme. Ved flimmer trekker disse forkamrene seg sammen ca 300 ganger per minutt, mens hovedkamrene går vesentlig saktere.

Hvordan får man hjerteflimmer?

Hvem får atrieflimmer, og hvorfor?

  1. Høyt blodtrykk.
  2. Trange/tette blodårer til hjertet.
  3. Hjerteinfarkt.
  4. Hjertesvikt.
  5. Hjerteklaffefeil.
  6. Medfødt hjertesykdom, eller etter en hjerteoperasjon.
  7. Tobakk, stort alkoholkonsum, stress, diabetes, hypertyreose (høyt stoffskifte) og kronisk lungesykdommer.

By Kalbli

Hvordan fremkalle gamle bilder? :: Hva kan utløse hjerteflimmer?
Nyttige lenker