Hjem > K > Kan Fastlege Fjerne Ørevoks?

Kan fastlege fjerne ørevoks?

På legekontoret kan de enkelt skylle bort ørevoksen.

Les mer

Man kan også spørre hvordan bli kvitt dott i øret ved forkjølelse?

Å holde en varm vaskeklut eller varmepute mot øret kan bidra til å åpne Eustachian-røret og fjerne dotter i ørene. Denne metoden kan også føles beroligende. Det kan være mest effektivt hvis du har dotter i ørene på grunn av forkjølelse, influensa eller allergi. Hvordan få dotter ut av øret? Først bør du prøve de velkjente "tricksene", nemlig å svelge, gjespe eller tygge tyggis. Funker ikke dette kan du bruke den såkalte Valsalvas manøver; du lukker munnen, holder for nesen og blåser eller suger luft i nesen. Nesespray kan også fungere, fordi det reduserer hevelsen i slimhinnene.

Du kan også spørre hvordan bruke vaxol Ørespray?

Bruksanvisning Vaxol® ørespray:

Hold flasken loddrett og plasser spraymunnstykket forsiktig mot øregangen. Trykk spraymunnstykket helt ned 1–2 ganger – ferdig! Masser forsiktig den lille fliken ved åpningen til øregangen. Gjenta prosedyren i det andre øret ved behov.
Hvordan bruke Vaxol? Anvendelse:1 spray i hvert øre 1 gang i uken for å holde ørene rene og for å forebygge dannelse av ørevokspropp. Hvis medisinsk øreskylling er nødvendig, benyttes 1-2 spray av Vaxol 2 ganger daglig i 4-5 dager før besøk hos legen.

Så, hvor lang tid tar det å bli kvitt væske i mellomøret?

Væske i mellomøret går oftest over av seg selv innen et par måneder. Dersom væsken ikke forsvinner velger man i enkelte tilfeller å legge inn et øredren i trommehinnen slik at væsken kan renne ut gjennom drensåpningen. Kan man ta nesespray i øret? Så mange som 4 av 5 personer som får akutt mellomørebetennelse blir bedre i løpet av 2-3 dager uten behandling. For å lindre plager kan du bruke slimhinneavsvellende nesespray som Otrivin* for å minske trykket i øret, eventuelt reseptfrie smertestillende som inneholder paracetamol* i en kort periode.

Man kan også spørre hvordan utligne trykk i ørene under vann?

Behandling: En kan holde for nesen og lukke munnen og blåse, slik at en får utligning. Nesedråper og spray ½ t. før nedstigning, dersom en er forkjølt. Får man vondt i øret ved neddykking, skal man stige litt opp for å utligne trykket forsiktig. Kan man bruke matolje i øret? Du kan godt benytte vanlig matolje til ørerens. Det er tilstrekkelig å dryppe et par dråper av oljen inn i øregangen på den tette siden. Etter at du har dryppet olje i øregangen, bør du gjerne ligge et par minutter med motsatt øre ned på puten, slik at oljen får tid til å renne inn i øregangen.

Kan man bruke rapsolje i øret?

Noen ganger kan man lyktes ved å dryppe olje i øret (olivenolje, eller rapsolje fungerer fint) 3 ganger om dagen i 2-3 dager, og så forsøke å spyle øret med en godt vasket ketchupflaske med lunket vann, men igjen burde du vite hva årsaken er før du begynner med det.

By Frantz Pikula

Hvordan sende filer med Dropbox? :: Hvordan redigere fremhevede bilder?
Nyttige lenker