Hjem > H > Hva Handler Bokføringsloven Om?

Hva handler bokføringsloven om?

Bokføringsloven er en rekke lover og regler som gjelder alle bokføringspliktige enkeltpersonforetak eller mindre bedrifter. Den trådte i kraft i 2005 og innbefatter regler for dokumentasjon av inntekt og utgifter for enhver som driver virksomhet.

Les mer

Hvordan bokføre inntekter?

Alle inntekter og utgifter skal bokføres (registreres) i regnskapet med dokumentasjon. Denne dokumentasjonen omtales som bilag. Inntekter bokføres ofte med salgsdokumentasjon fra kassasystemet eller faktura fra regnskapssystemet. Utgifter bokføres med kvittering fra kjøpet eller leverandørfaktura. Hvordan kostnadsføre? Kostnadsføring vil si å regnskapsføre en utgift som en kostnad i regnskapet. Alle utgifter under kr. 15.000,- vil vanligvis kostnadsføres direkte på tilhørende kostnadskonto. Når utgiftene er større enn kr. 15.000,- må det vurderes om de skal kostnadsføres eller aktiveres (balanseføres).

Hva er forskjellen på inngående og utgående mva?

Det skilles mellom inngående- og utgående merverdiavgift. Inngående mva er den avgiften du som næringsdrivende betaler når du kjøper varer eller tjenester til virksomheten din, mens utgående merverdiavgift er den avgiften du som næringsdrivende skal beregne og kreve inn når du selger en vare eller tjeneste. Følgelig, hva er en konto? En konto (flertall konti) i et regnskap er en oppstilling der virkninger av transaksjoner og økonomiske hendelser blir registrert, summert og akkumulert. Virkningene måles i pengebeløp. Dette er hendelser som salg, kjøp, innbetaling, utbetaling osv.

Hva betyr ikke Opplysningspliktig?

Med “ikke opplysningspliktig” menes at bedriften ikke behøver å rapportere inn beløpet av reisekostnaden på a-meldingen sammen med informasjon om lønn. Eksempler på oppføringer i denne kontoen kan være leie av bil eller kjøp av billetter til fly, tog og annen kollektivtransport. Du kan også spørre hvordan vaske arbeidstøy? Først og fremst må du gjøre plaggene klare for vask.

  1. Tøm lommer.
  2. Lukk alle borrelåser.
  3. Knepp opp alle knapper og vreng gjerne plagget slik at du vasker det med innsiden ut. Da bevares fargene bedre.
  4. For at fargene skal bevares, bruk vaskemiddel merket for fargede plagg. Bland aldri hvite og fargede plagg i samme vask.

Så, skal arbeidsgiver dekke sko?

I enkelte bransjer og yrker krever regelverket at arbeidsgiver sørger for arbeidsklær til arbeidstaker. Dette gjelder i bransjene renhold, bygg og skips- og verftsindustrien. Kravet i de tre bransjene er at arbeidsgiver skal holde nødvendig arbeidstøy og skotøy tilpasset arbeidsplassen og arbeidet. Hvordan fungerer remittering? Remittering vil si at bedrifter betaler regninger fra regnskapsprogram ved å overføre en liste med fakturaer til et venteregister i banken. I praksis betyr det at du kan eksportere en liste med fakturaer som skal betales fra regnskapsprogrammet til banken.

Hva er et betalingsbilag?

Et bilag er dokumentasjon av en postering i bokføring, som for eksempel kan være en faktura eller et betalingsbilag. Bilag er dokumentasjon av transaksjoner, som inngående eller utgående faktura. I bokføringsloven benyttes begrepet dokumentasjon, men til hverdags brukes både bilag og dokumentasjon om hverandre.

By Swihart

Hvem snoker på min Instagram? :: Hvordan føre utgående faktura?
Nyttige lenker