Hjem > H > Hva Skal Jeg Skrive Om?

Hva skal jeg skrive om?

Du kan skrive om forelskelse, kjærlighet, vennskap, flørting og lignende temaer. Du kan skrive en artikkel om hva man gjør dersom man krangler med vennene sine eller kjæresten sin og hvordan man ordner opp igjen. Du kan skrive om kjæledyret ditt, skoleveien din, hverdagen din eller sosiale medier.

Les mer

Derav, hvordan kan jeg snakke bedre norsk?

For å lære deg norske ord, kan du også lese tegneserier og bøker på norsk. Hvis du går på biblioteket, kan de hjelpe deg. Det å høre det norske språket på TV eller serier/filmer kan også hjelpe.Se artikkelen" Tips for å komme i gang med språkopplæringen". Også, hva kan lesing i norskfaget lære deg? I norskfaget skal elevene også utvikle kompetanse i å lese tekster på ulike målformer og språk, både bokmål, nynorsk, svensk og dansk. Denne lesekompetansen blir ikke målt i PISA eller de andre studiene som presenteres i denne boka. I PISA får elevene både tekstene og oppgavene på sin egen målform.

Du kan også spørre hvorfor er det viktig med rettskriving?

En tekst med godt språk er en fryd å lese. At ordene er skrevet riktig og tegnene satt på rett sted, gir ikke godt språk alene. Like viktig er det at ordforrådet er rikt og variasjonen stor, at uttrykksformen og stilen er tilpasset formålet med teksten og at formen spiller på lag med innholdet. Man kan også spørre hva er innledning i en tekst? Innledningen er viktig. Det er her leseren danner seg et førsteinntrykk av oppgaven din. Du skal derfor legge mye arbeid i å lage den så spennende og interessant som mulig, og utarbeide den slik at du fanger leserens oppmerksomhet og gir ham/henne lyst til å lese videre.

Hva kjennetegner en innledning?

; begynnelse (til), utgangspunkt (for en utvikling e.l.) (vitenskapelig) fremstilling som skal føre leseren inn i en vitenskap, et fag e.l. Hvor stor skal Innledning være? Generelt kan man si at innledningen skal være kort, gjerne bare noen få linjer. Innledningen har som oppgave å lede leseren inn i emnet og skape nysgjerrighet etter å lese resten.

Hva er hovedregelen for setningsoppbygging i norsk?

I norske utsagnssetninger er som regel ordstillingen subjekt – verb – objekt. Eksempel: Kari skrev brevet. Man sier derfor at norsk er et SVO-språk. Spørresetninger i norsk har vanligvis rekkefølgen verb – subjekt – objekt. Man kan også spørre hvordan kan jeg lage setninger på norsk? Norsk – et SVO-språk. Alle språka har bestemte regler for hvordan ord og setningsledd skal følge etter hverandre i setninger. I norsk, engelsk og spansk er hovedmønstret for rekkefølgen av setningsledd S-V-O. Det betyr at setningsledda vanligvis står i rekkefølgen subjekt – verbal – objekt: Kari (S) kjører (V) bil (O).

Man kan også spørre hvordan finner man leddsetning?

leddsetningLeddsetning

Eksempel 2:

  1. Helsetning: Per sa at Kari lo da han datt.
  2. Leddsetning: at Kari lo da han datt.
  3. Leddsetning: da han datt.
  4. Setningsrest: Per sa.

By Lippold Stevinson

Hva skal man svare på Tinder? :: Hvordan bli god til å skrive tekster?
Nyttige lenker