Hjem > H > Hva Er Olga Svindel?

Hva er Olga svindel?

Saken omhandlet en kvinne i 70- årene som ble utsatt for såkalt Olga-svindel. Metoden går ut på at svindlere systematisk ringer kvinner med navn som er vanligere for eldre generasjoner av kvinner – som Olga, Kari og Gerd – for å svindle dem til å gi fra seg sensitive personopplysninger og BankId.

Les mer

Hvordan stoppe uønskede mail?

Hvis du regelmessig mottar uønsket e-post fra en spesiell avsenderen, kan du "Blokkere" denne adressen permanent. For å gjøre dette, må du først markere den uønskede e-posten, deretter går du til: "Mer" > "Blokkere" og velger "e-postadresse". Heretter vil du ikke mottat noen e-post fra denne adressen. Folk spør også hvordan sende mail til flere samtidig? Dersom du sender e-post til mange personer samtidig, enten på jobb eller privat, kan det være lurt å skjule de andre e-postadressene for mottakeren. Det gjøres enkelt ved å legge adressene i feltet merket «Blindkopi» eller «Bcc» (forkortelse for «blind carbon copy»).

Angående dette, hvordan sende mail til flere samtidig gmail?

For å legge til flere enn én mottaker, legger du til et komma mellom hvert navn eller hver e-postadresse. Du kan også klikke på «Til», «Kopi» eller «Blindkopi» for å legge til flere mottakere eller administrere Kontakter-etikettene dine. Man kan også spørre hvorfor får jeg så mye spam? - Noe som muligens kan være grunnen til at spammail passerer spam-filteret uoppdaget, kan for eksempel være at den ikke er sendt fra e-postadressen til en kjent "spammer", at den er sendt gjennom en i utgangspunktet pålitelig e-postserver, at den ikke inneholder spam-relaterte nøkkelord, linker til svartelistede

Skal man svare skjult nummer?

Blir du oppringt av et skjult eller ukjent nummer er det ikke noe farlig å svare på samtalen. – Det er mange som tror at de kan takseres med høye priser hvis de svarer på feil anrop. Det er en myte. Det koster deg aldri noe å motta anrop uansett hvor det er fra, forteller Lunde. Folk spør også blir oppringt av skjult nummer? – Dette er en metode som kalles spoofing, hvor formålet er å fiske ut informasjon. Dersom du blir oppringt av ukjente, er det aller viktigste å ikke oppgi sensitiv informasjon. Det vil si at du aldri deler dine personlige passord, PIN-koder eller annen BankID-informasjon, uansett hvem det er som spør, sier Nilsen.

Derav, blir oppringt av privat nummer?

Noen ringer deg, men på displayet står det bare «Privat nummer» eller «Anonymt oppkall». Årsaken er gjerne at den som ringer har valgt at nummeret ikke skal vises, eller at samtalen kommer fra et nettverk som din teleoperatør ikke utveksler samtaleinformasjon med. Deretter, hva skal jeg gjøre når jeg blir anmeldt? Oppsummeringsvis så kan en si at en straffesak begynner med at fornærmede anmelder forholdet. Saken blir deretter etterforsket av politiet. Når politiet er ferdig med å etterforske så må de bestemme om saken skal henlegges, eller om det skal tas ut tiltale. Dersom det tas ut tiltale, går saken over i domstolsystemet.

Man kan også spørre hva gjør man hvis man har blitt svindlet?

Dette kan du enten gjøre på et politikammer eller via deres nettsider www.politiet.no. Hvis du har en mistanke om hvem svindler er eller hvordan svindelen har skjedd, er det viktig å opplyse om dette til politiet.

By Elset

Hvor mange grader tåler iPhone? :: Hvor melde svindelforsøk?
Nyttige lenker