Hjem > H > Hva Innebærer Reiseforsikring?

Hva innebærer reiseforsikring?

Reiseforsikring dekker ting du blir frastjålet på reise, forsinket/forsvunnet bagasje, utgifter som følge av sykdom eller skade under reisen din og avbestilling av bestilt tur.

Les mer

I forhold til dette, hvor lang oppsigelsestid er vanlig?

Den normale oppsigelsestiden er på én måned dersom vedkommende har vært ansatt i mindre enn ett år. Denne fristen gjelder også i prøvetiden. Dersom vedkommende har vært ansatt i mer enn ett år, øker oppsigelsesfristen til tre måneder. Ved to års ansettelse er fristen på seks måneder. Så, når trer forsikringen i kraft? Med mindre annet er avtalt, trer forsikringen i kraft på det tidspunkt skriftlig aksept og helse- erklæring i underskrevet stand er mottatt av selskapet eller selskapets lovlige representant. Forutsetningen er at det på dette tidspunkt ikke foreligger forhold som gjør at selskapet vil avslå den enkelte forsikring.

Hvor lenge etter kan man melde skade?

Ifølge forsikringsavtaleloven må du melde et erstatningskrav til forsikringsselskapet innen ett år etter at du fikk kunnskap om de forholdene som ligger til grunn for kravet. Hvis du ikke overholder meldefristen, har du i utgangspunktet tapt retten til erstatning. Hvordan registrere en avregistrert bil? Har du vraket eller avregistrert kjøretøyet ditt må du kontakte Statens vegvesen slik at dette registreres i motorvognregisteret. Om det viser seg at kjøretøyet var vraket eller avregistrert i gebyrperioden, vil vi ettergi gebyret automatisk når dette registreres i motorvognregisteret.

Hva skjer hvis du kjører med bil som ikke er EU godkjent?

Er ikke kjøretøyet ditt godkjent innen fristen, kjører du ulovlig og kjøretøyet kan bli avskiltet. Når du eier et kjøretøy, er det ditt ansvar å sørge for at det blir godkjent innen fristen. Når fristen har gått ut får kjøretøyet bruksforbud, og det kan bli avskiltet hvis du blir stoppet i kontroll. Ta dette i betraktning, hvor mye får man i vrakpant? Vrakpanten er 3 000 kroner for personbil, varebil, campingbil, campingvogn, snøscooter og minibuss/buss under 6 meter og 500 kroner for moped og motorsykkel.

Og et annet spørsmål, hvor ofte bør man bytte forsikringsselskap?

For raskest mulig å oppnå maksimal bonus er det imidlertid best å bytte forsikringsselskap hver 6. måned. Grunnen er at du får med deg bonusen du har bygget opp videre til nytt selskap, og etter et halvår har du altså tjent deg opp et bonusnivå. Når kan man bytte forsikringsselskap? Du kan bytte forsikringsselskap akkurat når du selv ønsker

Faktisk fra 1. januar 2006 kan man bytte forsikringsselskap når man selv ønsker, altså er det ikke nødvendig vente til neste hovedforfall. Hvis du bytter forsikringsselskap ordner det nye selskapet alt for deg!

Hva skjer når man bytter bilforsikring?

Har du byttet bil? Da trenger du ikke gjøre noe annet enn å kjøpe bilforsikring på din nye bil. Du beholder opptjent bonus. Vi får beskjed fra Statens Vegvesen om at din gamle bil har fått ny eier eller har blitt kondemnert, og vi avslutter bilforsikringen automatisk for deg.

By Velleman Ramkishan

Hva skjer hvis jeg ikke betaler Klarna? :: Hvordan avslutte bil forsikring?
Nyttige lenker