Hjem > H > Hva Skal Til For Å Bli Heismontør?

Hva skal til for å bli heismontør?

Utdanningskravet for å bli heismontør er to år på yrkesfag og to og et halvt år i en heisbedrift. Heismontørfaget bygger på Vg1 Elektrofag og Vg2 Elenergi som tilbys ved rundt 130 videregående skoler i Norge. Etter to år på videregående skole, søker du læreplass i en heisbedrift som er godkjent som opplæringsbedrift.

Les mer

Hvor mange heismontører er det i Norge?

Foreningen tok på et fellesmøte 8. januar 1931 navnet Norsk Heisemontørers Forening. Heismontørenes Fagforening har 800–900 medlemmer pr. 2017 og leder er Markus Hansen. Hvor mye tjener en elektriker i året? Ifølge Statistisk Sentralbyrå tjener en elektriker i snitt 517 440 kr per år. Det vil si at den gjennomsnittlige elektrikeren i Norge tjener 43 120 kr per måned.

Og et annet spørsmål, hvor mye tjener en heismontør i måneden?

Heismontørene har vel i dag en årslønn fra 500–750 000 kroner. Det kommer litt an på om man reiser mye, har vaktjobber og hvor lenge man har hatt fagbrev . Hvor mye tjener en maritim elektriker? – Alt etter hvilken ende av tariffen du ligger på, tjener du mellom 50–70 000 kroner i måneden. Du tjener ganske bra, og får betalt for erfaring.

Deretter, hvordan bli heisinstallatør?

Den som skal ha det faglige ansvaret, skal ha relevant maste- eller bachelorgrad eller toårig utdanning som fagskoletekniker med relevant fagbrev. Vedkommende skal i tillegg ha minst tre års relevant praksis opparbeidet etter endt utdanning. Hvor mye tjener en energimontør? Energimontører tjente i snitt 42 930 kroner i måneden i 2020. Dette tilsvarer en årslønn på 515 160 kroner. Mannlige energimontører tjener mer enn kvinnelige. Menn tjener i snitt 43 230 kroner i måneden, kvinner tjener 35 280.

Hva skal til for å bli elektriker?

Vanlig løp for en elektriker er Vg1 og Vg2 Elektro, og deretter cirka to og et halvt år som lærling . Det er mulig å ta fagbrev etter mange års erfaring som ufaglært. Å være en systematiker er gull verdt i dette yrket og gjør jobben mye enklere. Hvor mye tjener en elektro ingeniør? Hva tjener en elektronikkingeniør? En elektronikkingeniør tjener i snitt 712 080 kroner per år i privat sektor. Med to år ekstra på skolebenken få du derimot 856 200 kroner i snitt per år du jobber.

Hvor mye tjener en signalmontør?

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket? – Det varierer veldig, men grunnlønnen er som regel mellom 500 000–600 000 kroner i året før tillegg.

By Seafowl

Hvor lenge er man lærling som elektriker? :: Hva er timelønn i matbutikk?
Nyttige lenker