Hjem > H > Hva Gjør En Teknisk Tegner?

Hva gjør en teknisk tegner?

En teknisk tegner lager arbeidstegninger for blant annet bygg, maskiner og anleggsprosjekter. Som teknisk tegner lager du tekniske arbeidstegninger for bygg, maskiner og anleggsprosjekter eller kart, illustrasjoner og 3D-modeller. Arbeidet skjer i stor grad ved bruk av digitale verktøy innen dataassistert konstruksjon.

Les mer

Også, hva gjør en bim-tekniker?

En BIM-tekniker er en bygningsteknisk tegner for arkitekter og rådgivende ingeniører. Som BIM-tekniker får du spisskompetanse i 3D-tegneprogram. Du lærer også profesjonell presentasjon av prosjekter. En BIM-tekniker lærer å bruke ”Byggforsk” og forskrifter, og foretar enkle statiske beregninger. Hvordan bli BIM-tekniker? For å bli BIM-tekniker bør du først og fremst ha et fagbrev, for eksempel som maler, tømrer eller elektriker. Og det har sine klare grunner: – Det du modellerer i en 3D-verden skal bygges i den virkelige verden. Det å ha litt praktisk erfaring kommer veldig godt med, sier han.

Så, hvor mye tjener en servicetekniker?

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket? – Det er omtrent samme lønn som innen elektronikk, på rundt 500.000 kroner i året. Hva er en arbeidstegning? En arbeidstegning er en tegning av ett eller flere arbeidsstykker som hører sammen, og som er påført alle mål som brukes som grunnlag for konstruksjonen på byggeplasser og verksteder. I motsetning til arbeidstegninger omfatter sammenstillingstegninger og arrangementstegninger bare hovedmål.

Så, hvor mye tjener en ingeniør i måneden?

Teknas lønnsstatistikk viser at lønnen i 2011 i gjennomsnitt var på 724 056 kroner i privat sektor, 561 498 kroner i kommune og 536 294 kroner i staten. I 2021 er derimot lønnen i privat sektor 911 938 kroner, 727 755 kroner i kommune og 712 166 kroner i staten. Hvorfor BIM? BIM effektiviserer bygg- og anleggsbransjen

De utvikler og vedlikeholder standarder for digitalisering av byggenæringen på åpne formater, og har tre internasjonale standarder som beskriver og støtter byggeprosjekter. Disse er vesentlige for å klare å bruke åpen BIM i praksis.

Hva er BIM konsulent?

En BIM-spesialist jobber med å lage informasjonsberiknde 3D-modeller før selve produksjonsfasen av et byggeprosjekt. Disse modellene brukes til å øke forståelsen for det som skal bygges, samt for koordinering og mengdeuttak for dem som gjennomfører selve byggingen. Angående dette, hva betyr bim? Bygningsinformasjonsmodellering (BIM) (fra engelsk) building information modeling er det man kaller digitale modeller av et bygg.

Hva er en servicetekniker?

En servicetekniker er en med avansert praktisk kunnskap i måten visse systemer fungerer. Serviceteknikeren bruker denne kunnskapen til å gi service og reparasjoner, vanligvis på mekaniserte og avanserte objekter som biler, ovner, VVS-utstyr, datamaskiner og en lang rekke andre ting.

By Seymour Reekie

Hvordan får man jobb som søppeltømmer? :: Hvor mye tjener en snekker i måneden?
Nyttige lenker