Hjem > H > Hva Koster 15 Min Dusj?

Hva koster 15 min dusj?

Så mye koster en dusj

En gavmild dusj serverer gjerne 16 liter i minuttet, så bruker du da 10 minutter i dusjen, vil det gå unna 160 liter vann. Hvis du liker en 35 grader behagelig, varm dusj og strømprisen ligger på rundt 1,50 øre/kWh, så koster en dusj rundt 8 kroner.

Les mer

Så, hva koster 30 min dusj?

Hvis du liker en 35 graders behagelig, varm dusj og kilowattprisen ligger på rundt en krone, koster en dusj omtrent 6 kroner. Det kan høres ganske lite ut, men er man fire personer som dusjer like mye, er det en kostnad på 24 kroner hver dag i rene strømutgifter. Ta dette i betraktning, hvor mye sparer man med sparedusj? En installering av sparedusj vil redusere det til mellom 6 og ti liter. Det betyr at dersom du i dag har en dusj som sløser med vannet, faktisk kan spare tre ganger så mye ved å skifte til dusjhode med sparefunksjon. Det blir penger ut av det i løpet av et år.

Hva koster en dusj i dag 2022?

En dusj koster deg én krone

Vil du spare penger, er det lurt å se på om du kan redusere på dusjingen. Dusjer du i fem minutter, bruker du omtrent 80 liter vann. Det går med omkring 2,5 kWh for å varme opp vannet, så med dagens strømpriser koster dusjen deg litt over 1 krone.
Hvor mye koster det å varme opp 200 liter vann? Et badekar tar typisk 200 liter, noe som krever 7 kWh å varme opp til 40 grader. Med samme strømpris vil et bad koste fem kroner og 95 øre.

Du kan også spørre når er det billigst å dusje i dag?

– Det er som regel billigere å dusje på kvelden før man legger seg, enn det er på morgenen. Elbilen bør lades etter kl 22 på kvelden og før kl 06 om morgenen. Hvor mye koster det å lage middag i strøm? Dette koster middagen

Om man da tar utgangspunkt i at en stekeovn med plater bruker 4kW på maks styrke, og det på det dyreste i dag vil koste 2,8 kroner kilowattimen, vil en timepris ligge på cirka 11 kroner for å bruke ovnen med plater. Det er forbeholdt at man da faktisk bruker den på maks styrke.

Hvor mye vann bruker en sparedusj?

Et vanlig dusjhode bruker ifølge Enova mellom 12 til 20 liter vann i minuttet, og en sparedusj bruker rundt 6 til 10 liter vann i minuttet. Og et annet spørsmål, hvor mye koster en sparedusj? Penger å spare! Et karbad koster omlag 6 kroner, en vanlig dusj 3 kroner og en "sparedusj" 1.50,- . Dette hørest lite ut, men på årsbasis vil dette ofte utgjøre en hel del penger. Som utgangspunkt har vi satt at dusjen du har nå bruker 12 liter vann pr.

I forhold til dette, hvor lenge skal man dusje?

Den mest konkrete anbefalingen kommer fra hudlegen Jørgen Serup. – Jeg anbefaler at man dusjer hver dag i tre–fem minutter og at vannet ikke er for varmt, sier Serup. Han maner til forsiktighet med bruken av såpe. – Man kan bruke mild såpe i armhulene og skrittet hver dag.

By Valdes Blunden

Når er det dyrest å dusje? :: Hvor mye bompenger fra Trondheim til Stjørdal?
Nyttige lenker