Hjem > H > Hva Er En Evigvarende Festekontrakt?

Hva er en evigvarende festekontrakt?

Kontrakter som ikke har noen begrenset festetid, kalles evigvarende festekontrakter. Når det gjelder denne typen kontrakter, kan grunneier bare kreve 25 ganger oppregulert festeavgift ved innløsning, ikke 40% av tomteverdien.

Les mer

Dessuten, hvor ofte betales festeavgift?

Hvor ofte festeavgiften kan reguleres står i festekontrakten. For de fleste festeforhold er det hver 10., 20. eller 25. år, eller ved overføring av festeretten. Folk spør også hvordan beregnes festeavgift? Den årlige festeavgiften skal beregnes med utgangspunkt i tomteverdien. Verdien av tomten skal vurderes som en råtomt. Alt verdiøkende arbeid fra festerens side skal derfor ikke tas i betraktning.

Hvor ofte kan festeavgiften økes?

Regulering etter konsumprisindeksen

Dette gjelder ikke om partene har avtalt at festeavgiften skal stå uendret, eller om de har avtalt en lavere regulering enn det som følger av endringen i pengeverdien. Regulering etter konsumprisindeks kan gjøres hvert tiende år om ikke annet er avtalt mellom partene.
I forhold til dette, hvordan opprette festetomt? Ønsker du å opprette festetomt må du søke kommunen om tillatelse. Slik tillatelse er ikke nødvendig for oppretting som skjer som ledd i jordskifte i samsvar med rettslig bindende plan.

Hvordan innløse festetomt?

For å tinglyse at festetomten innløses må grunneier fylle ut et skjøte som overfører grunnen fra grunneieren til festeren. Hvis det er flere festere må grunneieren passe på at eierbrøken som føres på skjøtet for innløsing er lik eierbrøken på festeforholdet i grunnboken. Hva skjer når festeavtalen går ut? Når festekontrakten utløper har du som fester tre (i praksis to) valg: 1) Du kan få kontrakten fornyet. 2) Du kan kreve innløsning. 3) Du kan avslutte festeforholdet og rive bygningen.

Dessuten, hvem betaler festeavgift?

Fester betaler for bruk av tomten gjennom årlig festeavgift i festeperioden. For bortfester har det vært et godt alternativ til salg, siden festeavgiften sikret en årlig og sikker kontantstrøm, uten at eiendommen forminskes. Lovreguleringen av tomtefeste er vesentlig endret i de senere år. Hvordan fastsette festeavgift? Festeavgiften blir normalt regulert etter konsumprisindeksen, men på visse tidspunkter kan det bli en ekstra økning. Ved feste av tomt til bolig og fritidsbolig kan hver av partene kreve at festeavgiften blir regulert i samsvar med endringene i konsumprisindeksen siden festeavtalen ble inngått.

Hvordan regne ut tomteverdi?

En tomt har ingen teknisk verdi, fordi det ikke har kostet noe å produsere tomten. Derfor tar man utgangspunkt i markedsverdien for hele eiendommen og trekker fra husets tekniske verdi. Tomteverdien blir da differansen mellom disse, sier han.

By Martyn Emberton

Hvor mye koster det å innløse festetomt? :: Hvor mye data bruker en film på Netflix?
Nyttige lenker