Hjem > N > Når Blir Nynorsk Fjernet?

Når blir nynorsk fjernet?

De nye læreplanene vil bli tatt i bruk i skolen høsten 2020. Første kull med elever som får de nye læreplanene fra 1. klasse, går ut av grunnskolen våren 2033.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva betyr dei?

Personleg pronomen, tredje person fleirtall. Det vil seie ei gruppe som inneheld korkje talaren eller tilhøyraren. Eg vil ikkje vere i lag med dei. Hvordan bøye å vere på nynorsk?

Bøyning (regelrett substantiv intetkjønn)
varvaret(bokmål/riksmål)
varvaret(bokmål)
eit varvaret(nynorsk)
For genitiv av substantiv, se eieform.

Så, hvor mange folk snakker nynorsk?

Mellom 10 og 15 prosent av norske språkbrukere har nynorsk som skriftlig målform, målt etter antall elever i videregående skole. Hva betyr bilete? ei synleg, todimensjonal attergjeving | : ''Leonardo måla eit bilete av Mona Lisa.'' | (overført) ei formulering som lar ei ovring stå i stadan for ei anna | : ''Per Borten nytta biletet «å be [..]

Hva betyr mynde?

Mynder er et begrep som refererer til en morfologisk sett relativt homogen gruppe av tamhunder. Uttrykket mynde følger av det norrøne uttrykket mjór og betyr mjå, smal eller smekker, noe som refererer til disse hundenes smekre anatomiske bygning. Folk spør også hva er hvilken på nynorsk?

BokmålNynorsk
hva hvem hvilken hvor hvordan hvorfor nårkva kven kva for ein/ei/eit kor/kvar korleis kvifor/korfor når

Hvor mange prosent har bokmål som hovedmål?

Andelen er størst i Møre og Romsdal, samt Vestland. - I fylkene Oslo, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark er det bare én eller ingen elever med nynorsk som hovedmål. I disse fylkene finner vi at over 98 prosent av elevene har bokmål som hovedmål, påpeker SSB. Også, hvor mange bruker samisk? Det er registrert at mellom 20 000 og 30 000 samer snakker de ulike samiske språka. De mest brukte samiske språka i dag er nordsamisk, lulesamisk og sørsamisk. Antall samer beregnes til å utgjøre i overkant av 100 000 mennesker.

Hva er typisk bokmål?

I definisjonen heter det at bokmålet er en «offisiell» målform. At noe er offisielt, betyr her at det er fastsatt eller godkjent av myndighetene. Bokmål er altså et sett av retningslinjer som styresmaktene i landet har vedtatt for hvordan norsk språk skal skrives.

By Mattah

Er tegnspråk internasjonalt? :: Hvor mange bruker tegnspråk i verden?
Nyttige lenker