Hoved : Filutvidelser : .xmp Fil

.xmp Filutvidelse

Filtype 1Extensible Metadata Platform File

Utvikleren Adobe Systems
Kategori Misc Files
Format Text

Hva er en XMP fil?

En XMP-fil er en metadatafil som brukes av Adobe-programmer som Photoshop og Bridge. Den inneholder redigeringene som er laget til en kameraråderfil, for eksempel en .CR2 eller .NEF -fil, og genereres automatisk og lagres i samme katalog som den tilsvarende kameraråden. XMP-filer inneholder ulike egenskaper til en bildefil, for eksempel en beskrivelse, tittel, nøkkelord, forfatter, opphavsrett, lysstyrke, eksponering, kontrast, beskjæringsvinkel, skygge, metning, skarphet, fargetone og temperatur.

Mer informasjon

XMP-filen åpnes i TextWrangler

XMP-filer (Extensible Metadata Platform) lagres i et vanlig tekstformat som kan søges etter XMP-kompatible applikasjoner. Formatet ble utviklet av Adobe som et middel til å standardisere metadata på tvers av flere filtyper, for eksempel bilder, databaser og webdokumenter. Mens XMP-data støttes av flere tredjepartsapplikasjoner, brukes det hovedsakelig av Adobe-programvare til å lagre metadata for kamera raw-filer.

I Photoshop blir XMP-filen generert automatisk når du åpner en kamera raw-fil , velg innstillingene i skjermbildet for ubehandlet kamera, og klikk OK. Hvis du ikke vil ha problemer med en ekstra fil for hver av dine råfiler, kan du lagre dem i .DNG formatet. Dette formatet innebærer XMP-metadataene i selve filen, og eliminerer behovet for en medfølgende XMP-fil.

Hvis du kommer over en XMP-fil på datamaskinen din, er det sannsynligvis en tilsvarende kameraråderfil, for eksempel en NEF- eller CR2-fil, som ligger på samme sted. XMP-filer er ikke ment å bli åpnet manuelt. I stedet henvises de av søknaden som brukes til å åpne den tilsvarende kameraråden. Du kan imidlertid åpne en XMP-fil i et tekstredigeringsprogram for å vise metadataene.

MERK: Hvis du sletter XMP-filen, mister du alle endringer i den tilsvarende kameraråden.

Programmer som åpnes XMP filer
Windows
Microsoft Windows Photos
Macintosh
Adobe Prelude CC 2019
Adobe XMP Toolkit

Filtype 2XMind Markers Package

Utvikleren XMind
Kategori Data Files
Format XML

.XMP alternativnummer 2

En XMP-fil er en markørpakke som brukes av XMind, en tankekartlegging og brainstorming. Den inneholder en eller flere markører, som er ikoner som brukes til å betegne spesiell betydning, for eksempel hvor viktig en oppgave er eller hva folk er involvert. Noen av markørgruppene inkluderer ansikter, oppgavefremgang, oppgaveprioritet, piler, symboler og måned.

Mer informasjon

Mens XMind leveres med standard XMP-filer, kan du importere dine egne bilder til programmet for tilpassede markører. Du kan få tilgang til import- og eksportfunksjonaliteten ved å velge ikonet "Vis meny" når markørvinduet er åpent.

Programmer som åpnes XMP filer
Windows
XMind
Linux
XMind
Macintosh
XMind

Om XMP filer

Målet vårt er å hjelpe deg med å forstå hva filen med utvidelsen * .xmp er ansvarlig for og hvordan du åpner den.

Filtype XMind Markers Package Dokument, programvarebeskrivelser for Mac, Windows, Linux, Android og iOS som er oppført på denne siden, har blitt undersøkt og verifisert enkelt ved hjelp av Hvordan Apne-kommandoen. Vi strever etter 100% nøyaktighet og publiserer kun informasjon om filformatene som vi har testet flere ganger.