Hoved : Filutvidelser : .ddoc Fil

.ddoc Filutvidelse

FiltypeDigiDoc Signature File

Utvikleren RIA
Kategori Encoded Files
Format N/A

.DDOC alternativnummer

En DDOC-fil er et digitalt dokument (DigiDoc) opprettet med qDigiDoc, en åpen kildekode-programvare som brukes til å autentisere utstedte ID-kort og underskrevne dokumenter fra estisk og finsk regjering. Den inneholder filer som er signert av en regjerende medarbeider, sammen med signaturene knyttet til hver fil, som inkluderer sertifikatet, gyldighetsbekreftelsen og validitetsbekreftelsessertifikatet.

Mer informasjon

DDOC-formatet er basert på ETSI TS 101 903-standarden, kalt XML Advanced Electronic Signatures (XAdES). Det er utviklet av Riigi Infosüsteemi Amet (RIA), som er Estlands informasjonssystem myndighet. DDOC er en av tre digitale signatur- og kryptografiske filformater i DigiDoc-familien, sammen med .CDOC og .BDOC filer.

Flere versjoner (1.1, 1.2 og 1.3) i DDOC-formatet er utviklet siden den første utgivelsen. Disse versjonene er nødvendige for å forbli kompatible med andre digitale signatursystemer og internasjonale standarder. DDOC-formatet var det første generasjons DigiDoc-format og ble etterfulgt av BDOC-formatet.

MERK: qDigiDoc-programvaren kan brukes til å signere dokumenter digitalt ved hjelp av en ansattes ID-kort eller mobil ID og kan åpne, lagre, og bekreft dokumenter med digitale signaturer. Programvaren er åpen kildekode og kan lastes ned gratis via linkene under.

Programmer som åpnes DDOC filer
Linux
qDigiDoc

Om DDOC filer

Målet vårt er å hjelpe deg å forstå hva filen med utvidelsen * .ddoc er ansvarlig for og hvordan du åpner den.

Filtype DigiDoc Signature File, programvarebeskrivelser for Mac, Windows, Linux, Android og iOS som er oppført på denne siden, har blitt undersøkt og verifisert enkelt ved hjelp av FileExt-kommandoen. Vi strever etter 100% nøyaktighet og publiserer kun informasjon om filformatene som vi testet og testet.