Hjem > E > Er Det Museår I År?

Er det museår i år?

Mange opplevde et kraftig museår høsten 2020 og videre inn i vintermånedene 2021. Dette var et relativt lokalt museår på Sør- og Østlandet. I all hovedsak er det skogmus som trekker inn i hus og hytter, men av og til også klatremus og markmus. Mange spør seg nå om hvordan sesongen 2021/2022 kommer til å bli.

Les mer

Når begynner død mus å lukte?

Vet du hvor lang tid det tar før kadaveret slutter å lukte hvis det er det det er? Varierer en del. Men regn med at det tar noen uker. Det kan variere med årstidene og vind/solforhold osv, samt om det er rotte, mus eller fugl. Tilsvarende, hvordan fjerne muselort? Da er det viktig ikke å virvle opp støv som kan inneholde virus. Bruk hansker og munnbind. Fjern muselort med fuktig papir og vask etterpå med klut og såpevann. Kosting og støvsuging bør unngås.

Hva er det mus ikke liker?

Insekter som edderkopper, mygg, biller og mus hater lukten av peppermynte. Plasserer peppermynteplanter rundt i huset, og plagene holder seg utendørs! Er mus nattdyr? Ser du mus eller rotter på dagtid, er det tegn på et stort angrep. – De er nattdyr, og holder seg helst skjult.

I forhold til dette, hvordan skremme vekk mus?

En av de kommersielle alternativene for fjerning av rotter og mus i hjemmet er bruk av ultralyd, en elektronisk enhet som kobles i stikkontakten for å skremme bort gnagerne. Kontinuerlig ultralydutslipp forårsaker i teorien irritasjon for gnagerne, som gjør at de ikke vil oppholde seg i området der lyden er. Hvordan bli kvitt mus ute? Sørg for å tette alle hull som er seks millimeter i diameter, eller mer. Sørg også for å forsterke utsatte steder med for eksempel finmasket metallnetting, byggeskum eller silikon. Utsatte steder kan typisk være ytterkledningen på huset, i grunnmuren, eller ved ventiler.

Hvor kaster man døde mus?

Men hva gjør du så med de døde musene i etterkant? Da er det enten frem med spaden eller levere de som restavfall. Døde mus skal ikke kastes i grønne matavfallsposer. Ta dette i betraktning, kan mus klatre loddrett? Både mus og rotter har klør som gjør dem til dyktige klatrere. I prinsippet kan de komme seg så høyt de vil, fordi vegger ofte har små ujevnheter som fungerer som stigetrinn. Selv innsiden av kloakkrør kan klatres i. - Det er lite sannsynlig at de skal klatre flere etasjer opp på utsiden av et hus.

Derav, hvor er rottene om vinteren?

Rotter bor gjerne i kloakken og som følge av at folk kaster matrester i do eller skyller det ned i vasken trives de der. De er gode svømmere og for å sørge for at de ikke kan finne veien opp gjennom sluk og toaletter bør en sørge for at alle sluk har rist som sitter fast. Pass i tillegg på at det er vann i vannlåsen.

By Adella Sanft

Hvor farlig er muselort? :: Hvordan finne ut hvor Mus kommer inn?
Nyttige lenker