Hjem > K > Kan Nordmenn Jobbe I Utlandet?

Kan nordmenn jobbe i utlandet?

Du kan arbeide i et annet nordisk land uten arbeids- og oppholdstillatelse. Utenfor EØS gjelder egne regler, og du må i utgangspunktet søke om arbeids- og oppholdstillatelse.

Les mer

Hvor lenge kan man være i utlandet uten å melde flytting?

Du må melde flytting når du skal oppholde deg i utlandet i minst seks måneder. Skatteetaten avgjør om du skal registreres som utvandret i Folkeregisteret. I forhold til dette, hvor mange dager kan man jobbe i utlandet? Dersom arbeidsoppholdet i utlandet overstiger 183 dager eller at hjemmekontoret regnes som et fast driftssted, må den ansatte også betale skatt til arbeidslandet. I slike tilfeller kommer lønnen med til beskatning både i Norge og arbeidslandet.

Kan norsk statsborger bo i utlandet?

Dersom du er norsk statsborger så beholder du ditt norske statsborgerskap selv om du flytter til utlandet og ikke lenger er folkeregistrert bosatt i Norge. Hvor lenge kan nordmenn oppholde seg i Spania? Som EU/EØS medlem kan du oppholde deg i Spania i inntil 3 måneder som turist. Skal du være her i mer enn 182 dager må du søke om residencia. Det vil si permanent oppholdstillatelse.

Tilsvarende, kan nordmenn jobbe i spania?

Spanske statsborgere trenger ikke arbeidstillatelse for å få jobb. Statsborgere fra et EU-land trenger heller ikke arbeidstillatelse for å jobbe i Spania. I de fleste tilfeller må annenhver nasjonalitet søke om arbeidstillatelse. Dette kan du gjøre sammen med din nye arbeidsgiver, eller arbeidsformidling. Folk spør også er det lov å ha hjemmekontor i utlandet? Det er ingen felles statlig policy eller føringer om hvor hjemmearbeid eller hjemmekontor er lokalisert, slik at det blir opp til virksomheten selv å regulere dette. Dette betyr også at du som arbeidsgiver står fritt til å innvilge ønsket om å arbeide fra et sted i utlandet.

Så, kan man ha hjemmekontor i utlandet?

Det er ulike regler for ulike land, og for hvor lenge det skal arbeides i utlandet. Det er viktig å merke seg at noen land har registreringsplikt og rapporteringsplikt allerede fra første arbeidsdag. Dette kan også gjelde for arbeid på hjemmekontor, og selv om man arbeider for en norsk arbeidsgiver. Dessuten, er det straffbart å ikke melde flytting til utlandet? Etter folkeregisterloven § 6-1 har man plikt til melde fra til skattekontoret hvis man flytter til en annen kommune. Dette må man gjøre innen åtte dager etter flyttingen. Ifølge den gamle folkeregisterloven kunne man straffes med bøter hvis man ikke meldte fra om flytting.

Du kan også spørre hvilke land har norge trygdeavtaler med?

Nordisk konvensjon om trygd er en egen trygdeavtale mellom Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige. Norge har også avtaler med USA, Canada, Australia, India, Storbritannia og Nord-Irland, Bosnia-Herzegovina, Chile, Israel, Montenegro, Serbia, Tyrkia og provinsen Quebec .

By Bessie

Hvordan oppdage leukemi hos barn? :: Hvorfor lav kreditt score?
Nyttige lenker