Hjem > H > Hva Er Et Taxiløyve?

Hva er et taxiløyve?

Et drosjeløyve gir deg rett til å kjøre drosje med plass til åtte personer.

Les mer

Folk spør også hva er løyveeksamen?

Skal du ha løyve for gods- og persontransport, må du bestå en løyveeksamen for å kunne dokumentere at du har tilstrekkelig med faglig kompetanse. Løyveeksamen tar du ved en av Statens vegvesens trafikkstasjoner. Så, når kreves det løyve for persontransport? Den som skal drive godstransport med motorvogn over 3500 kg eller persontransport mot vederlag må ha løyve. Det er berre reint sporadisk verksemd som ikkje vert omfatta av ”drive” omgrepet. Det vil seie at privatpersonar, eller til dømes idrettslag, i visse enkeltståande høve kan utføre transportoppdrag utan løyve.

Hva koster et transportløyve?

I perioden fra 1. januar til 31. desember 2022 er garantisummen etter avrunding satt til 90 000 kroner for det første løyvet, og kr. 50 000 for de påfølgende løyvene i hver løyvekategori. Og et annet spørsmål, hva kreves for at en person skal kunne få løyve for gods eller persontransport? Skal du ha løyve for gods- og persontransport, må du bestå en løyveeksamen for å kunne dokumentere at du har tilstrekkelig med faglig kompetanse.

Hvem kan kjøre drosje?

Må være 20 år og ha hatt førerkort i minst to år sammenhengende. Må ha god helse. Må ha god vandel. Er bolt lovlig? Kort oppsummert så er det tre ting du trenger for å kunne kjøre med Bolt: Drosjeløyve – Et drosjeløyve er en tillatelse til å transportere mennesker i personbil mot betaling. Kjøreseddel – En kjøreseddel er en bekreftelse på at fører har god vandel, god helse og er fylt 20 år.

Kan alle kjøre taxi?

Det skal ikke lenger være noe tak på hvor mange løyver som kan tildeles i ett fylke. Det betyr at alle som oppfyller et sett med objektive vilkår vil få tildelt løyve. Også, hvem kan få løyve? Statens vegvesen har ansvar for utstedelse av gods- og turvognløyver, og behandler søknader om CEMT-tillatelser og enkeltturtillatelser. Statens vegvesen har det overordnede ansvaret for løyver for riksvegferger og for ruteløyver som krysser fylkesgrenser.

Hva er ulovlig kabotasje?

Kabotasje er transport av personer og gods mellom steder i et annet land enn der transportøren hører hjemme. Kabotasje er i utgangspunktet ikke tillatt. En utenlandsk transportør kan bare frakte gods eller personer mellom to steder i Norge dersom det er spesielle grunner for det.

By Kuehnel Staiger

Hva koster Løyveeksamen? :: Hvorfor knekker det i øret?
Nyttige lenker