Hjem > H > Hva Koster Det Og Lade En Tesla?

Hva koster det og lade en Tesla?

Tesla tar nå i gjennomsnitt 3,64 kroner per kilowatt-time for lading på sine ladestasjoner. Det er en prisøkning på over 100 prosent i løpet av 2021. I januar i år økte Tesla ladeprisene fra 1,70 kr/kWt til et gjennomsnitt på 2,57 kr/kWt. Tesla hadde da hatt samme ladetakst i fire år.

Les mer

Derav, hva koster det å lade en tesla model 3?

Hva koster det å lade Model 3 på Tesla Supercharger? I motsetning til kommersielle ladeaktører, setter Tesla en pris per kilowattime. Prisen varierer noe mellom ulike stasjoner, men er i snitt 1.70 per kilowattime i Norge. Dette er en god del billigere enn øvrige aktører. Dessuten, hva er forskjellen på 1 fas og 3 fas? Et ladesystem kan enten være 1-fas eller 3-fas. Dette beskriver hvor mange ledere som benyttes til å overføre strømmen til bilen. Hvis 3-fas benyttes lades bilen tre ganger raskere ved samme amperstyrke (antall amper). Det vanligste er 1-fas lading og alle biler kan lade 1-fas.

Hvor lang tid tar det å hurtiglade?

TypeTekniskLadetid 20kWh
Semihurtigladsing DCca 1 time
Hurtigladepunkt AC400V/63A/3-faseca 30 minutter
Hurtigladepunkt DCca 30 minutter
Hurtigladepunkt DC Teslaca 15 minutter
Ta dette i betraktning, hvor lang tid tar hjemmelading? Ulike typer ladepunkter

Det finnes tre hovedtyper av ladepunkter for elbiler: langsom, rask og hurtig. Langsom elbillading – denne veggladeren er den vanligste typen ladepunkt for lading hjemme og er, som navnet antyder, den mest langsomme. En typisk elbil lades opp på 6 til 12 timer med en langsom elbillader.

Kan jeg lade Tesla med vanlig stikkontakt?

Kan jeg lade fra en vanlig stikkontakt? Ja. Alle nye Teslaer leveres med en Type C/F-adapter (220–240 V) som standard utstyr. Denne gir en rekkevidde på omtrent tre til fem kilometer per time lading, avhengig av bilen. Dessuten, hvor fort lader elbil hjemme? Vanlig stikkontakt (også kalt husholdningskontakt eller schuko-kontakt) er altså den desidert tregeste lademåten, med effekt på 2,3 kW. Å lade et elbilbatteri på denne måten vil ta alt fra 8 til 40 timer, avhengig av størrelse på batteriet.

Hvilke biler kan Lynlade?

Populære biler som Hyundai Kona og Tesla Model 3 nyter godt av lynlading. Det samme gjelder premiumbiler som Jaguar I-Pace og Audi e-tron. Den elektriske bilparken utvides stadig med nye modeller, så regn med at både rekkevidde og ladehastighet øker framover. Folk spør også hvilke biler kan bruke lynlader? Her er noen biler som kan lade på en lynlader:

  • Audi e-tron (inntil 150kW)
  • Hyundai Kona (inntil 75kW)
  • Hyundai Ioniq (inntil 70kW)
  • Kia e-Niro (inntil 75kW)
  • Jaguar I-pace (inntil 100kW)
  • Tesla Model 3 (120kW inntil videre)

Angående dette, hva er lynlader?

En lynlader lever litt opp til navnet sitt – det er en lader som leverer strøm til elbilen din (lyn)raskt. Hastigheten omtaler vi som effekt og lynladere er definert av at de kan levere effekt fra 100kW og mer. I Mer sitt ladenettverk er alle ladere som leverer fra 100kW og oppover – definert som lynladere.

By Zephaniah Bertaina

Kan man bytte AirPods? :: Hvor lang er ladekabelen til Tesla Model 3?
Nyttige lenker