Hjem > E > Er Det Lov Å Sende Mat I Posten?

Er det lov å sende mat i Posten?

Kan jeg sende matvarer som gave som for eksempel kaker / kjeks, sjokolade, tørrvarer, osv? Ja, men da må gavesendingen komme fra et land innenfor EU / EØS. Sendes dette fra land utenfor EU / EØS, kan det være restriksjoner, og vi anbefaler at mottaker sjekker dette med Mattilsynet.

Les mer

Deretter, hvordan sender man pakke i posten?

Slik sender du pakken:

  1. Pakk godt inn det du skal sende.
  2. Mål og vei pakken; sjekk at sendingen er innenfor lengde 35 cm x bredde 25 cm x høyde 12 cm (den må passe i en normal postkasse).
  3. Registrer pakken og betal på nett; velg om den skal hentes fra din postkasse eller du vil levere den på Posten selv.
Hva koster å sende i Posten?
Vekt inntilPris på posten.noPris på Posten
10 kg210,–281,–
25 kg310,–391,–
35 kg380,–471,–
Håndteringstillegg for sendinger: – uten ytre emballasje – i rulleform – med lengde over 120 cm, bredde over 60 cm og/eller høyde over 60 cm.149,–149,–

Hvor skal man skrive på en konvolutt?

Avsenderadresse bør stå på baksiden av sendingen. Videre er det en rekke varianter når det gjelder plasseringen av postnummeret i en adresse. Den vanligste plasseringen av postnummeret er foran poststedet, for eksempel 53225 Bonn. Kan man sende brev med PostNord? Pakker og brev. Pakke- og brevtjenestene våre gir deg som privatperson eller næringsdrivende mange måter å sende på, både innenlands og til utlandet.

Dessuten, hva er ikke lov å sende i posten?

Dette kan ikke sendes i posten:

fyrverkeri og annet pyroteknisk utstyr (som for eksempel røykbomber, røykpatroner, fenghetter eller dynamitt) eksplosiver og brannfarlige stoffer. narkotiske stoffer. levende og døde dyr, inkludert rester av døde dyr – unntak for insekter.
Hvilke varer er tollfrie å handle? Unntak fra forenklet fortolling er varer hvor myndighetene krever full fortolling. Eksempler på dette er kunst, antikviteter, samt restriksjonsbelagte varer som alkohol, tobakksvarer, legemidler, kosttilskudd og alt av mat- og drikkevarer.

Hva kan man sende pakker i?

sendepakkenkan

Du kan benytte:

  • Bølgepapp.
  • Bobleplast.
  • Sammenkrøllede aviser, papir.
  • Treull eller annet materiale.
Derav, kan man levere pakker på post i butikk? Privatpersoner kan sende pakker selv i alle butikker som har PostNord-tjenester. Det eneste du trenger å gjøre er å bruke tjenesten på nettsidene før du kommer til innleveringsstedet. Det er enkelt å sende og motta pakker med PostNord.

Angående dette, har posten pappesker?

Du får kjøpt både konvolutter, boblekonvolutter, bobleplast og pappesker på Posten. Mini, liten og medium eske kan også benyttes som emballasje for brevsendinger.

By Derk Batterman

Hvordan spore pakke? :: Kan man pante PC?
Nyttige lenker