Hjem > K > Kan Man Betale Med Euro I Sverige?

Kan man betale med euro i Sverige?

Selv om verken Danmark eller Sverige er med i eurosamarbeidet, kan du betale med euro i flere av de store varehusene og kjedene. Fra i dag kan du for eksempel betale med euro hos svenske Ica, Ikea, Coop og Hennes & Mauritz. Også på ferjer som Color Line til Kiel, kan du bruke euro.

Les mer

Hvordan veksle inn penger?

Slik gjør du det

  1. Se etter skiltet Kontanttjenester i butikk, og si ifra i kassen at du vil ta ut eller sette inn kontanter.
  2. Tæpp eller sett inn bankkortet ditt og tast pin-koden.
  3. Gi kontantene du vil sette inn eller fortell hvor mye du vil ta ut.
  4. Sjekk at beløpet du setter inn eller tar ut stemmer.
Kan man sette inn penger i minibank? Dersom du skal tømme sparebøssen, kan du få åpnet bøssen i et av kontorene våre, og sette inn ved hjelp av innskuddsautomaten. Det går også an å sette inn penger i nærbutikken. Det koster ikke noe å ta ut penger i minibanken med bankkortet dersom du er med i vårt studentprogram, har ungdomskort eller lommepengekort.

Hvor kan jeg veksle inn dollar?

Ja, du kan veksle amerikanske dollar til norske kroner i banken eller et vekslingsskontor, for eksempel FOREX, som blant annet ligger på Oslo sentralstasjon. Både bank og vekslingskontor tar et gebyr for å veksle. Hvor kan man veksle inn mynt? Norges Bank veksler IKKE gyldige sedler eller mynter. Norges Bank veksler inn til pålydende verdi. Enkelte utgåtte sedler og mynter kan ha samleverdi som overgår pålydende verdi. Ta kontakt med mynthandlere dersom du har spørsmål om dette.

I forhold til dette, hvor mye euro kan jeg ta med inn i norge?

Det er ikke forbudt å ha med seg valuta eller andre betalingsmidler over 25 000 kroner til eller fra Norge, men du må melde ifra om det (deklarere) før du reiser. Du skal ikke betale avgift av beløpet. Derav, hvor mye euro kan man ta ut i minibank? Minibank: I Norge: 5.000 kroner. I utlandet: 9.900 kroner pr. fire dager.

Hva koster Valutauttak i minibank?

Kontanter i minibank: Debetkort eller kredittkort

Når du tar ut penger i minibank i utlandet, må du - uansett hvilken bank du er i kunde i - betale et valutapåslag på 1,50-2,50 prosent av det beløpet du tar ut.
Hvordan regner man ut valuta? Norske Kroner som skal veksles til utenlandsk valuta/kurs*100=Utenlandsk valuta. Husk at du alltid skal følge disse formlene, ògså hvis du må dele på desimaler, EKS: Ine skal til island og må veksle om NOK til ISK, hun har 5000 NOK. Ta utgangspunkt at kursen er for 100, hvis ikke noe annet står.

Kan man bruke norske kroner i Sverige?

#1: Betal i svenske kroner

Du kan også oppleve å bli spurt i kassa om du vil betale i norske eller svenske kroner. Men selv om du som nordmann kanskje synes det høres logisk ut at du bør betale i norske kroner, bør du ikke gjøre det: Ekspertene råder deg til alltid å betale i lokal valuta.

By Abe Froncek

Hvor mye koster frimerke i Norge? :: Hvor kan man veksle euro til norske?
Nyttige lenker