Hjem > H > Hva Er Skadelig Støynivå?

Hva er skadelig støynivå?

Kva er støy? Støy er definert som uønskt lyd, og desse deles gjerne inn i to typar: Irriterande støy frå for eksempel ventilasjonsanlegg, vifte i pc-en og liknande. Skadeleg støy frå støyande omgivnader > 80 dB (A) og impulslyd > 130 dB (C).

Les mer

Så, hvor mye støy er 55 db?

- Som en tommelfingerregel regner man at støynivåer over 60–65 dB gjør det vanskelig å føre en normal samtale. - Der barn leker bør det ikke være støy som overskrider 50–55 dB. - I undervisningssituasjoner bør ikke bakgrunnsstøyen overskride 35 dB. Ta dette i betraktning, hvordan måler vi støy? Ved innendørsmålinger i henhold til forurensningsforskriften måler du med lukkede vinduer og ventiler. Du kan også måle med åpne vinduer og/eller ventiler for sammenligningens skyld. Innendørsmålinger av støy fra tekniske installasjoner (ventilasjonsanlegg, varmepumper osv.)

Hvordan påvirker støy kroppen?

Støy kan virke negativt på trivsel, prestasjonsevne, søvn, kommunikasjon og sosial atferd, samt bidra til stressrelaterte sykdommer. Kraftig støy kan forårsake hørselsskade. Når vi søker til natur og friluftsliv, er det ikke minst for å oppleve stillhet og støyfrie miljøer. Man kan også spørre hvor høyt er 80 desibel? 30 dB Hvisking. 60 dB Vanlig samtale. 85 dB Høyeste tillatte støynivå i arbeidslivet. 90 dB Bytrafikk.

Også, når kan man klage på støy?

I mange tilfeller har også kommunen du bor i egne regler for støy. Ordensreglene vil som regel si noe om hvilke tidspunkter det forventes at det er stille i nabolaget. Nattero mellom klokken 23:00 og 07:00 er det vanligste, men i områder med mange barnefamilier kan stilletiden begynne tidligere. Så, når kan man klage på høy musikk? Området du bor i har mye å si

Det er en god del felles regler når det kommer til bråk og støy, men det kan være noen variasjoner fra kommune til kommune. Kommuner kan, for eksempel, kjøre litt forskjellige regler når det kommer til nattero, men vanligvis er dette fra kl. 23 til 06.00 eller 07.00.

Deretter, når kan man ringe politiet bråk?

Blir du plaget av høy musikk eller annen støy etter klokken 23.00 anbefaler politiet deg å snakke med naboen. Nytter ikke dette kan du ringe politiet på 02800. Når skal det være stille på byggeplass? Som regel skal det være stille fra rundt klokka 18-19. I sjeldne tilfeller får utbyggere lov å jobbe til 23, sier han.

Du kan også spørre når skal det være stille i et borettslag?

De fleste borettslag, sameier, eller nabolag har egne regler for når det skal være stille. Som regel er grensen satt på 23:00, men i noen områder, særlig i områder med mindre barn eller det er veldig lytt, kan stilletiden være satt så tidlig som 20:00. Uavhengig av årsaken til bråket, har du flere rettigheter.

By Whiney

Hvor mange tommer er i en meter? :: Hvor mye er 35db?
Nyttige lenker