Hjem > N > Når Kommer 5G Ice?

Når kommer 5G Ice?

Telia, Telenor og Ice har alle planene klare. Kampen om å tilby 5G-nett i Norge tilspisser seg stadig mellom de tre store tilbyderne, Telia, Telenor og Ice. Nå har Telia spilt ut sine kort for hvor selskapet planlegger å bygge videre på sitt nett i 2022.

Les mer

Hvem har best mobildekning?

For andre år på rad har Mediehuset TEK.no presentert Norges største uavhengige dekningstest av norske mobilnett, og resultatene viser også i år at Telia har landets beste mobildekning. Årets test er tidenes mest omfattende . 12 000 km og 1,1 millioner målepunkter. Telia har landets beste mobildekning. Blir det bedre dekning med 5G? Dekning. Bruken av flere frekvenser gjør at 5G kan få litt av det beste fra begge verdener. De laveste frekvensene vil kunne gi vesentlig bedre dekning når du befinner deg inne i store bygningsmasser eller ute i fjerntliggende strøk.

Og et annet spørsmål, har telenor bedre dekning enn telia?

Telenor er vesentlig bedre mot hav- og kyst områder. Behøver du godt mobilt bredbånd så bør man gi Ice ett forsøk. Alle andre områder så er dekningen nærmest identisk når det kommer til Telia og Telenor. Bor du i en storby så spiller det faktisk ingen rolle. Hvor mange basestasjoner har Telenor? Telenor opplyser selv at de har over 7.500 basestasjoner totalt i Norge.

Følgelig, hva gjør en basestasjon?

Basestasjonene etablerer radiokontakt med mobilenhetene til de enkelte brukerne av mobiltjenesten. Basestasjonene er forbundet med spesielle telefonsentraler for angjeldende mobiltjeneste (MTX), og disse gir igjen forbindelse inn i det vanlige telefonnettet eller til andre mobilabonnenter. Hvor kommer signalene fra mobiltelefonen din inn? En mobilsamtale går fra én mobil via én eller flere basestasjoner til en annen mobil. Fra basestasjon til basestasjon går signalene som regel via kabler, men noen ganger trådløst via radiolinjer. Radiolinjer er to parabolantenner som peker mot hverandre, men som kan stå opptil 100 kilometer fra hverandre.

Angående dette, hvordan måle mobildekning?

Android

  1. Trykk Meny-knappen og velg Innstillinger.
  2. Rull helt ned til bunnen av listen og velg Om telefonen.
  3. Trykk menyvalget Status. Signaleffekten i dBm skal nå vises på skjermen. Jo nærmere null tallet er, jo bedre er det.
Angående dette, hvordan sjekke dekning på iphone? Iphone For å få funksjonen på Iphone, må du gå inn i det som heter «field test mode». Det gjør du ved å taste nummeret *3001#12345#* og trykke på ringe-knappen. Du vil da være i «field test mode» og dekningsindikatoren i venstre hjørne vil vises i tall.

Hvorfor har jeg dårlig dekning?

Likevel er det fortsatt en del brukere som klager over dårlig dekning og fremkommelighet. Årsakene til at dekningen oppleves som dårlig, kan være flere. Det er forskjell på type nett (2G eller 3G), operatør, mobiltelefon og praktiske ting rundt hvor og hvordan telefonen brukes, som kan spille inn.

By Celka Snith

Hvor kan man kjøpe kryptovaluta? :: Hvor er det 5G nett?
Nyttige lenker