Hjem > H > Hva Er De Etiske Retningslinjene?

Hva er de etiske retningslinjene?

Etiske retningslinjer sier noe om hvilken etisk standard organisasjonen vil ha og hvilke handlinger som ikke aksepteres. Etiske retningslinjer må være tilgjengelig, gjøres kjent og jevnlig benyttes til refleksjon over egen praksis. Formålet er å videreutvikle gode holdninger og god praksis.

Les mer

Hvorfor bør en bedrift ha nedskrevet etiske retningslinjer for sine ansatte?

Etiske retningslinjer kan være et fornuftig verktøy. Ledelsen setter ord på de forventninger bedriften har til medarbeideres adferd, og det blir dermed lettere både å diskutere disse forventningene, og å slå ned på brudd på dem. Hvorfor er det viktig med etiske retningslinjer? For å gjøre det litt enklere for oss når vi er på jobb, har noen utarbeidet etiske retningslinjer for yrkene. De etiske retningslinjene har enklere språk enn lover og forskrifter, og det er lettere å kjenne igjen det som skjer på arbeidsplassen. Etiske retningslinjer er et hjelpemiddel for deg når du er på jobb.

Også, hva er yrkesetikk eksempel?

Eksempel: sykepleie

Det er regler som sier noe generelt om hvordan en skal opptre på en arbeidsplass i ulike samarbeidsforhold, og hvilke holdninger en forventer av den enkelte i yrkesutøvelsen. De yrkesetiske retningslinjene er med på å gi en yrkesgruppe en felles verdimessig plattform og en felles identitet.
Tilsvarende, hva er en etisk utfordring? En etisk utfordring er en valgsituasjon der handlingsvalget, eller unnlatelsen av handling, vil få konsekvenser for noens liv og livskvalitet. Et etisk dilemma er en situasjon der du vet at du må velge ett av to tilsynelatende like gode (eller like dårlige) handlingsalternativ.

Hva er yrkesetiske retningslinjer NDLA?

Yrkesetiske retningslinjer gir råd om hvordan du kan løse etiske dilemmaer som oppstår i arbeidet. Fagorganisasjonene som organiserer de ansatte i helse- og omsorgstjenestene, har utarbeidet etiske retningslinjer for medlemmene sine. Hva er en Konsekvensetiker? Konsekvensetikk er en gruppe av etiske teorier der en handlings riktighet bestemmes utelukkende av handlingens konsekvenser. Utilitarismen er den mest kjente formen for konsekvensetikk. Denne teorien hevder at en handling er riktig hvis og bare hvis den fører til størst mengde nytte, alle individer tatt i betraktning.

Har bedrifter et etisk ansvar?

bedrift skal opptre etisk ansvarlig overfor alle sine interessenter: • Overfor kunder ved at en behandler dem med respekt og holder det en lover. Overfor konkurrentene ved ikke å opptre uredelig, men ha en god holdning til «fair play». Deretter, hva betyr etiske betraktninger? Etiske vurderinger kan for eksempel omhandle forsk- ningsmetode i forbindelse med datainnsamling, hvem det forskes på, hvem som gjen- nomfører feltarbeidet, hvilken kompetanse vedkommende har, samt mulige dilemma som kan oppstå i forbindelse med vern av informantenes anonymitet.

Hvorfor er det viktig å ha yrkesetiske retningslinjer for helsefagarbeidere?

Helsefagarbeiderforbundet har utarbeidet yrkesetiske retningslinjer for helsefagarbeidere. Yrkesetikk gir retningslinjer for hvordan man bør oppføre seg i rollen som fagperson. Målet med retningslinjene er å bevisstgjøre helsefagarbeidere om ansvar og riktige handlinger.

By Hakim Kajamuddih

Hva er etikk i arbeidslivet? :: Hvordan bruke Xlookup?
Nyttige lenker